Blues-kammon välttelyä

LIIGA / Ennakko
Löytääkö Jyrki Aho voiton avaimet?
Kuva © Jarno Hietanen
Viime kaudella Blues vei joukkueiden keskinäiset kohtaamiset melko selkeästi, Ässät voitti vain kerran. Nyt edessä on tämän syksyn ensimmäinen koitos.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho tuo joukkueensa Isonmäen lauantai-iltaan yhden ottelun Ässiä enemmän pelanneena. Blues kaivoi voitot kahdesta ensimmäisestä ottelustaan, ja varsinkin espoolaisjoukkueen hyökkäyspeli on ollut vahvaa.

Puolustuspäässä pakka meni sekaisin alkuviikolla Lappeenrannassa. Lars Voldenin maalivahtipeli ei häikäissyt tasokkuudellaan SaiPan 8-5-voittoon päättyneessä ottelussa.

Espoolaisten nuoriso-osasto on saanut pirteän lähdön kauteen. Erityisesti Miro Aaltonen on ollut pelivalmiudessa. Nelosketjun nuoret miehet ovat täyttäneet paikkansa vähintäänkin kelvollisesti.

Konkareista Kim Hirschovits on kapteenin roolissaan kantanut vastuuta ja näyttänyt suuntaa koko joukkueelle. Kokemusta löytyy myös puolustuksesta Olli Malmivaaran ja Arto Laatikaisen muodossa.

Ässät hakee illan kamppailussa samaa suoritusvarmuutta kuin kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Ässävalmennus joutui heti toisen ottelun jälkeen pitämään joukkueen kanssa lyhyen palaverin pelaamisesta.

- Tuotamme liian vähän laukauksia. Laukaukset ja maalille suuntautuva liike ovat olleet teemana viime harjoituksissa, kertoi Ässien valmentaja Sami Karppinen.

Kahdessa vieraspelissä on ollut näkyvissä epävarmuutta erityisesti puolustuspelissä. Kokeneilta puolustajilta kaivataan tarkempaa peliä. Mestaruus ei tuonut peruspuolustajille kiekollista näppäryyttä. Nyt tilauksessa on pieni annos lisää nöyryyttä ja kurinalaisuutta.

- Vastustajan maalit ovat lähinnä seurausta henkilökohtaisista virheistä, vaikka siellä on mukana pomppujakin, analysoi Karppinen.

- Pelaamisen sisällä on todella paljon hyvääkin, esimerkiksi tuotamme rintamahyökkäyksissä erittäin paljon maalipaikkoja. Myös hyökkäyspään kulmapelaaminen on laadukasta.

Joukkueet ovat uusiutuneet viime kaudesta, jolloin Blues hallitsi keskinäisiä kohtaamisia. Illan kamppailussa kumpikaan joukkue ei ole selkeä ennakkosuosikki.

- Illan ottelussa on pelaajien laitettava itsensä likoon ja mentävä sota-alueelle isokokoisten Blues-pakkien väliin, kiteyttää Karppinen.

Kokoonpanot

Merkittävin muutos tapahtuu Bluesin maalivahtiosastolla. Mikko Koskinen siirtyy KHL:ään, ja Bluesin riveihin saapuu Jani Nieminen.

Bluesilta ovat poissa Kalle Kaijomaa ja Valtteri Virkkunen. Ässien kokoonpanosta puuttuvat Tapio Sammalkangas ja Kamil Kreps.

Seuraa Heitä

Eero Elo #84 |

Laitahyökkääjä

Ykkösketjun laitahyökkääjä on vastannut hienosti odotuksiin ja on joukkueensa kultakypärä. Jatkuuko maalinteko tänäänkin?

Jani Honkanen #15 |

Puolustaja

Honkanen sai mestareista viimeisenä uuden työpaikan Espoosta. Jykevän puolustajan paluu Isoonmäkeen tarkoittaa varmasti tervehdyksiä monille tutuille.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Tuomas Pihlman 1 4 5
2.Dragan Umicevic 0 4 4
3.Tommi Taimi 1 3 4
4.Eero Elo 4 0 4
5.Ville Uusitalo 0 3 3
Blues M S P
1.Miro Aaltonen 3 2 5
2.Eetu Pöysti 1 3 4
3.Kim Hirschovits 2 2 4
4.Arto Laatikainen 1 2 3
5.Juuso Ikonen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle