HIFK ennätysottelun voitolla puolivälieriin

LIIGA / Kuvakooste
Lauantaina pelattu kuuma ottelu sai veroisensa jatkon sunnuntaina kun Ilves ja HIFK tahkosivat Hakametsässä reilun 134 minuutin edestä. Toisessa erässä tunteet kuumenivat totaalisesti ja jäähyminuutteja jaettiin runsaasti. Mika Partanen ratkaisi ottelun neljännessä jatkoerässä. Kellot pysähtyivät aikaan 134:14, joka on uusi Liigaennätys.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves-fanit esittelivät hienoa tifoa ottelun alussa.
Ottelun henki oli alusta asti selvä.
Ensimmäisessä erässä tunteet kävivät jo sen verran lämpöisinä että tuomarit pitivät tarkkaan silmällä pukukoppeihin poistumista.
Tomas Zaborskyn kultakypärä kaipasi ehostamista erätauon aikana.
Steven Zalewski teki ottelun avausmaalin toisen erän toisella minuutilla.
Toinen erä ei ensimmäisen erän tapaa ollut enää ihan yhtä lennokas.
Aleksi Mustosta rikottiin toisessa erässä rangaistuslaukauksen veroisesti, mutta Mustonen ei saanut maalia tehtyä.
Ottelun kuumimmat vaiheet alkoivat tämän tilanteen jälkiseuraamuksina. Ensin Zaborsky kaatui helpohkosti kulmassa, josta Ilvekselle tuomittiin jäähy.
Ensin haastamassa oli Ilveksen Mikko Kukkonen.
Antti Tyrväinen jatkoi Luttisen kuumentamisella.
Tilanne jatkuikin kunnon kähinällä vaihtoaitioiden välissä. Matt Generouskin hyppäsi vaihtopenkiltä mukaan.
Blake Kessel laittoi vaihtopenkiltä oman lusikkansa soppaan.
Matt Generous lensi pihalle hypättyään penkiltä mukaan tappeluun.
Toisen erän loppu olikin Ilveksen osalta lähinnä jäähyllä istumista. Parhaillaan penkkiä kuormitti ketjullinen pelaajia.
Kolmannessa erässä Arttu Luttinen pääsi pistämään kiekon tyhjään rysään ja pelin tasoihin.
Päätuomari Jari Levonen käski Luttisen hiukan myöhemmin vaihtamaan pelipaitaa veriroiskeiden takia. Tältä paita näytti hetkeä ennen vaihtamista.
Jatkoerälle mentäessä Luttisen paita oli jo pesty ja HIFK:n huoltajat nokkelina laittaneet paidan kuivamaankin. Ehkä huoltajat osasivat aavistella ottelun venyvän pitkälle.
Tuomas Tuokkola jakoi aikalisän aikana tarkkoja ohjeita etenkin Joonas Korpisalolle.
Ensimmäisessä erässä Vojtech Polakille annettiin rangaistuslaukaus. Koko halli tsemppasi hyökkääjää seisten. Polakin yritys kuitenkin epäonnistui.
Kolmannen jatkoerän alussa HIFK:lla oli hyvä paikka ratkaista peli, mutta Joonas Korpisalo venyi tärkeään torjuntaan.
Vaikka ottelu venyi ja venyi, periksi ei annettu.
Ottelun venyminen alkoi näkyä jo pelaajien fyysisessä olemuksessa.
134:14. Mika Partasen 1-2 osuma ja uuden ennätysottelun kesto.
Toisen onni on toisen epäonni.
Tuomas Tuokkola tuli haastattelujen jälkeen vielä erikseen pukukoppikäytävälle kiittämään Ilveksen faneja. Mukanaan valmentaja toi kapteeni Sami Sandellin.
Kapteeni Sandellin ja Ilveksen fanien kausi päättyi ennätyksellisen pitkän ottelun jälkeen karvaasti.