Vielä viime kaudella Suomi-sarjassa maaleja tuulettanut Tomi Iso-Mustajärvi on ollut Mestiksen valopilkku.

Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Ketterä kasvoi Mestiksen syksyn suurimmaksi yllättäjäksi - Liigaan noussut tehohyökkääjä tekemisen ruumiillistuma

"Hieno syöttö on aina hieno. Kyllähän maali aina ruokkii itseluottamusta ehkä enemmän", pohti Ketterän tehohyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi perjantaina Imatralla kysyttäessä, kumpi on sentterin mieleen enemmän.

Perjantaina Mestiksessä lomille murskaavalla 6−0-kotivoitolla painellut sarjanousija on eittämättä ollut yksi syksyn valopilkkuja ainakin toistaiseksi suurimman tähtensä Tomi Iso-Mustajärven tavoin. Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä Ketterä lähti tauon viettoon otettuaan esimerkiksi viidessä viimeisessä kamppailussaan ennen taukoa pisteitä.

Imatralaiset ovat sarjan kahdeksantena. Syksyn 14 pelissä Ketterä jäi täysin pisteittä vain viidesti.

− Tosi hyvä fiilis totta kai, pistepörssin nelossijaa tehoin 10+7 miehittävä Iso-Mustajärvi hymähti voittoisan Hermes-pelin jälkeen.

Hyökkääjä on tullut kuin puskista Mestiksen maalilingoksi. Iso-Mustajärven panos kuvaa Ketterän tekemistä mainiosti - ennakkoluulottomuus ja rohkeus ovat leimanneet sarjatulokkaan otteita illasta toiseen.

Nyt kymmenen osumaa siivittävät tamperelaislähtöisen pelimiehen maalipörssin ykköseksi. Mistä liigapaikkaankin oikeuttanut vire oikein on peräisin?

− En tiedä, itseluottamus on hyvä. On sattunut nyt menemään, ei siinä kummempaa, Suomi-sarjasta Liigaan noin vuoden aikana ponnistanut hyökkääjä pohti.

Kun maaleja ja onnistumisia tuli, nousi sentteri syksyllä ensimmäistä kertaa liigakokoonpanoon. Hän teki ensimmäiset luistimenpiirtonsa pääsarjajäihin naapurikaupungin joukkueessa, Lappeenrannan SaiPan sotisovassa. Vaikka pistetili jäi avaamatta, oli liigadebyytti Iso-Mustajärvelle luonnollisesti hieno asia.

Ja vaikka jääkiekko on joukkuepeli, pitää myös omaa asemaansa pönkittää Mestiksen porteilta kohti kirkkaampia valoja.

− Totta kai se on hieno mahdollisuus, hienoa päästä pelaamaan niitä pelejä. Kaikkihan sinne haluavat, lauantaina SaiPan nelosketjun keskellä viilettänyt hyökkääjä tuumasi.

Eli vaikka Ketterässä on hyvä olla, omalla uralla eteenpäin pääseminen on myös olleellisena osana sellaisen pelaajan uraa, joka on osoittanut olevansa Mestiksen eliittiä?

− Onhan se selvä. Mutta olen tyytyväinen, että täällä saan pelata.

Mainio kasvualusta

Vaikka Ketterän syysloma alkoi jo perjantaina, pääsi Iso-Mustajärvi lomille siis vasta lauantaina. Tampereelta lähtöisin olevan taiturin rooli poikkeaa Liigan ja Mestiksen välillä rajusti, sillä Ketterässä tehtävänä on takoa tulosta.

− Ihan hyvin siellä pysyi mukana. Pyrittiin puolustamaan totta kai tosi tarkasti ja saamaan aloituksia hyökkäyspäähän ja hyökkäyspään myllyjä, Sputnikien nelosketjua johtanut debytantti tuumi kahdesta ensimmäisestä liigapelistään.

Mestiksen syksyn onnistujalla on kaikkiaan otollinen paikka kasvaa kohti Liigaa. Harjoitusmahdollisuudet ovat kunnossa, lisäksi Imatran ja Lappeenrannan välinen matka on lyhyt.

− Täällä on hyvät harjoittelumahdollisuudet. Homma toimii hyvin. Välimatka ei ole kuin reilu 30 kilometriä. Se on nopea siivu, hyökkäjä sanoi viitaten ensiksi Imatraan ja sitten kaupunkien lyhyeen välimatkaan.

Ja mikäpä siinä on kasvaessa Liigaa kohti, kun homma luistaa. Onnistumisiakin näyttää tulevan.

− Niin, kyllä, Iso-Mustajärvi päätti hymyillen.

Lue myös

Ketterä saa tehomiehensä takaisin - Iso-Mustajärvi jatkaa Imatralla

MESTIS | 1.6.2017 17:56
Mestikseen nostetun Imatran Ketterän hyökkäys vahvistuu merkittävästi, kun Tomi Iso-Mustajärvi jatkaa sittenkin joukkueen riveissä. lue lisää

Joona Jääskeläinen Jatkoajan valinta Mestiksen joulukuun pelaajaksi: ”Yhden maalin pelit alettiin saada käännettyä voitoiksi”

MESTIS | 11.1.2018 10:43
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi joulukuun pelaajaksi Imatran Ketterän Joona Jääskeläisen. Jääskeläinen summasi joulukuun kahdeksaan otteluun yhteensä 14 (7+7) tehopistettä. Ketterä oli läpi joulukuun huimassa lennossa. lue lisää

Kolme toivetta: Imatralta maalintekijätilaston välikatto Nevadaan ja peräluukku kiinni

MESTIS | 22.12.2017 18:00
Täksi kaudeksi Mestikseen noussut Imatran Ketterä on yllättänyt monet ennakkoluulottomuudellaan ja iskukyvyllään. Joukkue on yksi potentiaalisia menestyjiä kevätkauttakin ajatellen. lue lisää

HIFK:n Lankinen pelikunnossa - Pelaa tämän viikon Mestiksessä

LIIGA | MESTIS | 11.12.2017 15:13
HIFK:n viime kauden ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon. lue lisää

Ketterän Samuli Tanhua suihkuun alle minuutissa

MESTIS | 1.12.2017 19:01
Turussa pelattavassa TUTOn ja Ketterän välisessä ottelussa nähtiin ulosajo lähes heti aloituskiekon jälkeen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tomi Iso-Mustajärvi

Ketterä L h
s. 1992 Tampere
188CM / 75KG
SOPIMUS: 2018