Heinolassa maali-iloiteltiin ja tapeltiin - "Hyvin erikoinen peli"

MESTIS / Raportti
RoKi otti vieraspelikiertueeltaan kaksi voittoa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Lauantai-illan Mestis-ottelu Heinolassa alkoi hitaasti, mutta muuttui erittäin vauhdikkaaksi ja tapahtumien täyteiseksi. Peliitat ja RoKi intoutuivat mätkimään vuorollaan maaleja peräti 11 kertaa. Tunteiden räiskyntääkin näkyi kahden ulosajon verran.

Kotijoukkue Heinolan Peliitat antoi kovan vastuksen vierasjoukkue RoKille, jolla oli jälleen vaikeuksia pelikurin kanssa ja hyökkäyksien katkoissa. Katsojaakin hengästyttävän ottelun loppulukemiksi merkittiin 5−6. Näin täydet kolme pistettä matkasi Rovaniemelle.

− Hyvin erikoinen peli. Vastustaja oli pirun aktiivinen ja karvasi syvältä. Peliitat hyökkäsi tosi voimakkaasti ja oltiin vaikeuksissa oikeastaan läpi ottelun. Ei pystytty määrätyn lailla tappamaan peliä, että oltaisiin pystytty kiekottelemaan alta tai hyökkämään viisaasti, rovaniemeläisten päävalmentaja Petri Karjalainen pohti alkuun.

− Kovaa luisteleva ja kovaa töitä tekevä joukkue, joka tiedettiin, ja kumminkin luulotauti iski meihin. Mutta, jos oltaisiin uskallettu voittaa, niin oltaisiin voitettu. Pienet marginaalit ja pienet virheet maksavat pisteitä. Jälleen kerran, pettynyt Peliittojen pääkäskijä Santeri Heiskanen puuskahti.

Ottelun ehkä eniten tunteita herättänyt tapahtuma nähtiin toisessa erässä, kun kotijoukkueen Ville Nieminen taklasi vauhdilla rovaniemeläisten Julius Hermosen laitaan. Tästä kimpaantuneena RoKin Malo Ville kävi Mannisen päälle ja miehet ottivat nyrkkihippaset heittäen hanskat jäähän. 

Sekavasti poukkoilen ensimmäiseen erään

Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasaväkisen sekavaa ja peli eli päästä päähän Peliittojen ollessa hiukan enemmän hereillä pelissä. Molemmilla joukkueilla oli huolimattomuutta syötöissä ja RoKi hukkasi kiekon ajoittain luvattoman helposti.

Erän puolen välin jälkeen kotijoukkue teki avausmaalin maalinedusmyllerryksestä. Paavo Hölsä RoKin maalilla sai torjuttua ensin muutaman vedon, mutta lopulta pitkin pituuttaan selkä keskialueelle päin maaten Hölsäkään ei voinut estää Henri Ruotsalaisen maalia.

Loppua kohden vierailijat saivat otetta pelistä ja tulivat 1−1-tasoihin ylivoimalla, kun kultakypärä Malo Ville ohjasi maalin edestä Tino Metsävainion vedon ohi Sami Sunin. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin kolmosketju rakensi komean kuvion, jonka päätteksi Aleksi Poikola tuikkasi kiekon maalin perälle.

Toisen erän heinolalaiset pääsivät aloittamaan ylivoimalla, kun Olli-Aleksi Pietilä oli ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla joutunut rangaistusaitioon huitomisesta. Toinenkaan ylivoima ei toiminut toivotulla tavalla RoKin katkoessa jatkuvasti.

Peliitat sai silti hyvän liikeen päälle ylivoimasta ja punnersi itsensä muutaman minuutin jälkeen 2−2-tasoihin Artturi Toivolan nostettua kiekon yli Hölsän. Heinolalaisten iloa ei kauan kestänyt, kun Olli-Matti Järvelä veti Peliittojen turhan pitkän kiekon jälkeen aloituksesta b-pisteen yläkaarelta RoKille kolmannen maalin.

RoKin otettua heti toistamiseen jäähyn pelin viivyttämisestä kotijoukkue pääsi iskemään kahden miehen ylivoimalla. Tällä kertaa maalinteossa kunnostautui pelaajien pistepörssin seitsemäs Severi Lahtinen. Hetkeän myöhemmin vieraat pääsivät viidellä kolmea vastaan ylivoimalle, ja erän puolessa välissä nähtiin jo ottelun seitsemäs osuma Kristian Kankaan maalaillessa.

Maalinteko jatkui edelleen Peliittojen paineen tuottaessa jälleen tasoituksen, kun Manninen löi tulostaululle lukemat 4−4. Muutama minuutti myöhemmin peli sai ikävän käänteen, kun Niemisen taklauksen jälkeisestä välienselvittelystä ottelun saivat jättää niin Nieminen kuin Ville.

Kotijoukkue otti johtoaseman, telasi maalivahdin, ja menetti voiton

Kotijoukkue pääsi toisen erän lopussa 5−4-johtoon Ville Koposen ohittaessa Hölsän komean kuvion päätteeksi. Hetkeä aiemmin maali ei ollut onnistunut toisessa päässä RoKin päästyä suoraan Kankaan jäähyn jälkeen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka Suni nollasi hienolla torjunnalla.

Kolmannen erän alkuun rovaniemeläiset vaihtoivat maalille perjantaina Espoossa loistaneen Rasmus Reijolan, jonka hereillä oloa kotijoukkueen Toivola pääsi kokemaan nopeasti. Peliitat aloittivat vahvasti viimeisen 20-minuuttisen kääntäen pelinkulkua nopeasti ylöspäin.

Rovaniemeläisillä oli selkeitä vaikeuksia päästä peliin mukaan ja nousta hyökkäysalueelle Peliittojen tukkiessa siniviivansa. Kotijoukkueen hyökkäys pääsi toisessa päässä helpohkosti pyörittämään omaa peliään. Neljällä neljää vastaan puntit hiukan tasoittuivat ja peli kulki päästä päähän.

Vieraat eivät saaneet tasoitusta ylivoimalla, mutta hetkeä myöhemmin ajassa 49.04 Pietilä kiskaisi RoKin tasoihin ja tilanteeksi 5−5. Alle minuutti tasoituksesta Peliittojen Valtteri Lipiäinen ajoi vauhdilla Reijolan päälle, minkä seurauksena Reijola ontui jäältä pois ja Hölsä palasi RoKin maalille.

Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta muutama minuutti myöhemmin Lipiäinen lähti istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta.

Erän viimeiset minuutit joukkueet taistelivat toden teolla siitä kumpi tekee ottelun ratkaisevan voittomaalin. Kotijoukkueen kova hyökkäyspään paineistus kääntyi nopeasti vierasjoukkueen vastahyökkäykseen ja kuudenteen maaliin 15 sekuntia ennen eräsummeria. Voittomaalin kirjautti nimiinsä Antti Järvelä.

− Tämä ottelu oli enemmän sattumien summaa, ja meille tuli enemmän niitä sattumia. Ollaan siihen tyytyväisiä ja lähdetään kotia kohti, Karjalainen totesi lopuksi.

Seuraavat ottelut Mestiksessä pelataan keskiviikkona 15. marraskuuta maaottelutauon jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle