NHL-aamuraportti: Kolmen maalin Pageau nosti Senatorsin voittoon, Leo Komarovin sairasloma päättyi

NHL / Aamuraportti
Fanien plakaatissa ilmoitetaan lehtienpolttotalkoista. Islanders oli ankara isäntä Maple Leafsille, vaikka lepsuili loppua kohti.
Islanders ja Capitals jatkoivat pisteputkiaan. Jean-Gabriel Pageau tykitti hattutempun Senatorsille. Corey Perry saavutti tuhannen NHL-ottelun rajapyykin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Jean-Gabriel Pageau New Jersey Devilsin mörkönä

Newarkissa kohtasi kaksi alavireistä joukkuetta, eikä pelin laatu päätä huimannut. Will Butcherin vietyä isännät 2–1 -johtoon, keskittyi Devils puolustamaan kontrolloidusti ja iskemään vastaan. Ottawa Senators jatkoi kärsivällisesti hyökkäyspeliään, ja lopulta rohkea peli tuotti tulosta. Mark Borowiecki tasoitti kolmannessa erässä, ja kaksi minuuttia ennen loppua Jean-Gabriel Pageau runnoi illan toisen osumansa. Hattu tuli täyteen kotikaupungin tähden nostaessa viimeisellä minuutilla lätyn tyhjiin. Senatorsin kauden valopilkkuihin lukeutuva Pageau on nyt viimeistellyt 11 maalia 18 ottelussa.

Kuntopuntarin kärjet voittoihin hapuiluista huolimatta

Niskavammasta toipunut Leo Komarov palasi tositoimiin, ja New York Islanders näytti ottavan jälleen hallitun kotivoiton, nyt Toronto Maple Leafsin kustannuksella. Aivan kolmannen erän lopulla Islandersin paletti kuitenkin levisi, ja Maple Leafs kapusi jo maalin päähän. Tasoitukseen asti aika ei kuitenkaan riittänyt ottelun lopun hurjasta vyörytyksestä huolimatta.
Islandersin Anthony Beauvillier osui 5–4 -voitossa kahdesti tuplaten näin kauden maalisaldonsa. Tehoilla kunnostautuivat myös Islandersin tutut nimet: Derick Brassard (1+2), Mathew Barzal (1+1), Ryan Pulock (0+2) sekä Maple Leafsin John Tavares (1+1).

Philadelphia Flyers ja Washington Capitals eivät saaneet hevillä selkoa toisistaan. Brendan Leipsic ohjasi John Carlsonin lähettämän ohjurin maaliin ensimmäisessä erässä. Capitalsin johto piti aina kolmannen erän puoleenväliin, jolloin Claude Giroux pääsi yllättämään muuten vahvan ottelun pelanneen Braden Holtbyn. Jatkoajalla Sean Couturier lämäsi tolppaan ja Aleksander Ovetškin pääsi läpiajoon, mutta lopulta voittomaalikilpailu ratkaisi voiton Capitalsille. Pääkaupungin ylpeys on nyt kaapinut pisteitä 13 peräkkäisestä ottelusta.

Tuhannen Corey Perryä

Corey Perryn tuhannes NHL-ottelu ei ollut varsinaista jääkiekkoviihteen juhlaa Dallas Starsin ottaessa työlään vierasvoiton Calgary Flamesista. Joe Pavelski avasi maalihanat toisen erän neljännellä minuutilla, mutta toista maalia saatiin odottaa kolmannen erän puolivälin tienoille, jolloin Justin Dowling kieputti kiekon taidokkaasti häkkiin. Sean Monahan ehti vielä kaventaa, mutta puolitoista minuuttia ennen päätössummeria Pavelskin ottelun toinen osuma sinetöi Stars-voiton.
Flames sai lisää jobinpostia Matt Tkachukin loukattua jalkaansa kolmannessa erässä. Starsin entuudestaan täystyöllistettyä lasarettiosastoa puolestaan vahvistaa tällä kertaa Andrew Cogliano.

Blackhawks ravisti Golden Knights -apinan selästään

Vegas Golden Knightsin ja Chicago Blackhawksin ottelu oli vauhdikas ja vaihteleva. Ensin Williamit Carrier ja Karlsson veivät isännät 2–0 -johtoon, ja Patrick Kane kavensi välittömästi. Ottelu jatkui tasaisena toisen erän alkuun, kunnes Calvin de Haan ja Erik Gustafsson veivät alle minuutissa Blackhawksin tavoittamattomaan johtoon tarkoilla ylävedokudeillaan. Lopullisiksi voittolukemiksi kirjattiin 5–3, ja kyseessä oli Blackhawksin ensimmäinen voitto Golden Knightsista ikinä.
Blackhawksin suurimpia onnistujia olivat Kanen lisäksi Dylan Strome (kummallekin lukemat 1+2) sekä tulokashyökkääjä Kirby Dach 1+1 -tehoillaan.