NHL-kierroksen topit ja flopit: Laine ja Heiskanen herkuttelivat maaleilla, Lightning suli käsittämättömällä tavalla

NHL / Aamuraportti
Miro Heiskanen ottaa vastaan onnitteluja iskettyään kiekon kahdesti maaliin.
Kuva © Frederick Breedon
Kauden ensimmäisellä pudotuspelikierroksella nähtiin suomalaisonnistumisia ja Tampa Bay Lightningin kyykkäys. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Laine maalasi, Binnington otti unelmapelastuksen

Patrik Laineen tuskaiseen kauteen saatiin helpotusta, kun suomalaishyökkääjä maalasi Winnipeg Jetsin ja St. Louis Bluesin välisen ottelusarjan ensimmäisen maalin. Iso ansio maalista menee sentteri Bryan Littlelle, joka riisti kiekon hyökkäyspäädyssä itselleen ja antoi mainion syötön hyökkäysalueen keskelle nousseelle Laineelle.

Ottelun ratkaisevin hetki nähtiin kuitenkin ottelun lopussa, kun ensimmäistä pudotuspeliotteluaan aloittavana maalivahtina pelannut Jordan Binnington ryöväsi Mark Scheiffelen.

St. Louis Blues nappasi näin tasaisen ensimmäisen ottelun lukemin 2−1.

Barzal taituroi jatkoajalla

Odotuksiin nähden erinomaisen kauden pelannut New York Islanders jatkoi kauttaan pudotuspeleissä kellistämällä Pittsburgh Penguinsin. Ottelu ratkesi jatkoajalla, jossa Islandersin Mathew Barzal sai keskialueella Josh Baileyn lähettämän purkukiekon haltuunsa. Barzal luisteli puolustukselta irti ja veivasi näyttävien kiemuroiden päätteeksi maalivahti Matt Murrayn jähin.

Murrayn onnistui torjumaan Barzalin yrityksen, mutta omasta päästä spurtannut Bailey laittoi irtokiekon sisään.

Islanders kukisti näin nollatehoille jääneen Sidney Crosbyn johdattaman pingviinilauman 4−3.

Heiskanen iski pisteet 1+1

Dallas Stars yllätti Nashville Predatorsin pitkälti ensimmäistä pudotuspeliotteluaan pelanneen Miro Heiskasen otteilla.

Heiskasen maali syntyi toisessa erässä, kun hänen laukoma kiekko siniviivalta kimposi Mattias Ekholmin jalasta Pekka Rinteen vartioimaan maaliin.

Syöttöpiste syntyi niin ikään vedolla siniviivalta. Pekka Rinteen edessä oli huomattava määrä liikennettä ja Aleksandr Radulov pääsi ohjaamaan vedon sisään.

Myös Starsin Roope Hintz oli ottelussa näkyvästi esillä pelaten erinomaista peliä kummassakin päässä kenttää. Stars voitti ottelun 3−2 ja ryöväsi kotiedun Dallasiin.

Flopit

Lightning kärähti perusteellisesti

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Tampa Bay Lightning johti ottelun puolivälissä jo 3−0 Columbus Blue Jacketsia vastaan, mutta joukkue taipui lopulta todella yllättävään 3−4-tappioon. Blue Jacketsin onnistui kaventamaan toisessa erässä ja kolmannessa erässä Blue Jackets -pelaajat mättivät jopa kolme maalia seitsemän minuutin sisään.

Maalivahti Sergei Bobrovski ja puolustaja Seth Jones olivat äärimmäisen sisukkaasti pelanneen Blue Jacketsin puolustuksen avainpelaajia.

Lightning oli parempi ottelun laukaustilastossa vain 29−26 ja sen tähtipelaajat Nikita Kutšerovin ja Steven Stamkosin johdolla saivat tyytyä kiikaritehoihin.

Lightningilla voi olla edessään todella tuskainen ottelusarja, mikäli sen tähtipelaajat eivät ryhdistäydy. Blue Jacketsilla on nyt kaikki avaimet käsissään hurmiolliseen ottelusarjaan ylivoimaista ennakkosuosikkia vastaan.

Tekstiä muokattu: Heiskasen toinen maali muutettu syöttöpisteeksi ja lisätty maininta Aleksndr Radulovin ohjauksesta. 12.4.2019 klo 16:52