NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkovin viisi syöttöä siivittivät Panthersin voittoon, Jets jyräsi Hurricanesin yli

NHL / Aamuraportti
Barkovin tehoilta siivitti Panthersin voittoon.
Kuva © Getty Images
Aleksander Barkov syötti viisi maalia ja auttoi Florida Panthersia kaatamaan Minnesota Wildin. Carolina Hurricanes jäi Winnipeg Jetsin jyrän alle. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit 

Aleksander Barkoville Panthersin seuraennätys 

Aleksander Barkov teki Floridan Panthersin seurahistoriaa keräämällä viisi maalisyöttöä perjantai-illan ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Barkov teki ottelussa myös maalin, joka syntyi noin sekunnin liian myöhään. Panthersin kapteeni pelaa hyvää kautta, vaikka joukkue jääneekin pudotuspelien ulkopuolelle. Barkov on kerännyt 68 runkosarjaottelussa 75 tehopistettä. 

Koko NHL:n ennätys, seitsemän syöttöä, on Billy Taylorin ja Wayne Gretzkyn nimissä. Gretzky onnistui keräämään seitsemän syöttöä yhdessä ottelussa kolmesti uransa aikana. 

Capitalsilla kulkee 

Washington Capitalsin peli kulkee ja joukkue nappasi perjantaina kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan New Jersey Devilsin lukemin 3–0. Voittoputkensa ansiosta Capitals on noussut Metropolien divisioonan kärkeen. Devils-ottelun sankarina toimi 25 torjuntaa ja nollapelin kuitannut maalivahti Braden Holtby

Puolustajat tekivät historiaa Anaheimissa

Montreal Canadiensin Shea Weber laukoi ottelussa Anaheim Ducksia vastaan NHL-uransa 200. maalin − ainoana aktiivipuolustajana.

Ducksin Cam Fowler puolestaan nousi syöttöpisteellään ohi Scott Niedermayerin eniten pisteitä Ducks-paidassa keränneenä puolustajana. Ducks voitti ottelun murskaavasti 8−2.

Flopit

Sebastian Aho oli väärässä paikassa, väärään aikaan

Sebastian Ahon Carolina Hurricanesilla oli vaikea ilta ja kotijoukkueen paljon puhutut voittojuhlat jäivät odottamaan seuraavaa kotiottelua. Aho oli jäällä peräti viidesti, kun Jets onnistui maalinteossa. Hyökkääjä Nino Niederreiterin kohdalla sama tilasto näytti kuutta miinusmerkintää. Hurricanes taistelee edelleen tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista, joten perjantain tappio ei tullut hyvään paikkaan. 

New Jersey Devilsin ylivoima 

Devils ei onnistunut perjantaina maalinteossa, vaikka joukkueelle tarjottiin viisi ylivoimamahdollisuutta. Paholaisten ylivoimapeli on tökkinyt jo pidemmän aikaa, sillä joukkueen edellinen ylivoimamaali on lähes kolmen viikon takaa. Devils on pelannut nyt 25 ylivoimaa ilman täysosumaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle