NHL-kierroksen topit ja flopit: Suomalaisilla tehokas kierros – Blue Jackets sukelsi pudotuspeliviivan alapuolelle

NHL / Aamuraportti
Penguinsin puolustus piti vahvistuneen Blue Jacketsin tiukassa otteessa.
Vilkkaalla yhdentoista ottelun kierroksella päähuomio oli siirtorajan viime hetkillä liikkuneiden pelaajien ensiesiintymisissä uusissa seuroissaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Blues palasi nollakantaan

St. Louis Blues pelasi neljän ottelun tauon jälkeen nollapelin, kun se kaatoi Nashville Predatorsin maalein 2–0. Edellinen Bluesin nollaotteluiden putki kesti kolme kamppailua. Yön kierros tarjosi toinen toistaan fyysisempiä otteluita, joissa oli selvästi laitettu pudostuspelivaihde silmään.

Bluesin ja Predatorsin kamppailu olikin yksi kierroksen parhaista, joka tarjosi kovia taklauksia ja upeita torjuntoja. Bluesin maalilla Jordan Binnington oli kiekon edessä nollapelissään 19 kertaa, kun taas Predatorsilla torjuntavuorossa ollut Juuse Saros torjui peräti 42 kiekkoa.

Maanantaina siirtoikkunan viimeisillä tunneilla Philadelphia Flyersista Predatorsin paitaan saapunut Wayne Simmonds oli mukana vieraiden kokoonpanossa ja istutettiin kakkosketjuun Kyle Turrisin sekä Calle Järnkrokin rinnalle. Simmonds pelasi reilut 15 minuuttia ja laukoi ottelussa kahdesti.

Wildin kiri kaatoi Jetsin

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen maaliputki kasvoi kolmen ottelun ja pisteputki neljän ottelun mittaiseksi kotiottelussa Minnesota Wildia vastaan. Uudesti herännyt Laine oli kotijoukkueen näkyvin pelaaja ja suomalaisen itseluottamus tuntui kasvavan vaihto vaihdolta.

Winnipegissä vietettiin Hall of Fame -iltaa, jonka kunniaksi Jets pelasi ottelun retropaidoissa. Vanhojen suuruuksien lisäksi MTS Bell Place sai riemuita, kun New York Rangersista siirtynyt Kevin Hayes ja Buffalo Sabresista saapunut Nathan Beaulieu esiteltiin yleisölle.

Jetsin illan pilasi kuitenkin vierailija Wild, jonka riveissä nähtiin ensikertaa Nashville Predatorsista vaihdossa Mikael Granlundiin tullut sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala. Jets johti tasaista kamppailua Laineen maalilla aivan ottelun loppuminuuteille asti.

Tyler Myersin jäähy poikittaisesta mailasta kävi isännille kalliiksi, kun Jason Zucker tasoitti ylivoimalla tilanteeksi 2–2, kun ottelua oli jäljellä enää 1:27. Seuraavassa vaihdossa Wild iski uudestaan. Joel Eriksson Ek survoi väkisin maalin edestä, Jets-puolustuksen estelyistä huolimatta, Wildille voittomaalin vain minuuttia ennen päätössummeria.

Tyrmäävä Canadiens

Montreal Canadiens oli tyly vieras, kun joukkue murskasi Detroit Red Wingsin lopulta maalein 1–8. Erityisesti pelipäällä oli Canadiensien kaksikko Max Domi-Andrew Shaw. Heistä jälkimmäinen tehtaili kypärätempun ja Domi kirjautti kahden maalin lisäksi itselleen kolme syöttöpistettä. Myös ykkösketjun laituri Jonathan Drouin sai itselleen neljä syöttöä. Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi järjestivät Canadiensin viidennen osuman.

Jos kokeneen ruotsalaispuolustajan Niklas Kronwallin bobblehead-ilta otetaan huomioon, niin Red Wingsin yleisölle selkäsaunasta ei jäänyt mitään muuta käteen. Pisteet tulivat Canadiensille tarpeeseen taistelussa Itäisen konferenssin pudotuspelipaikoista.

Flopit

Surullinen Kings

Teuvo Teräväinen (1+3) tehoili Los Angeles Kingsin kumoon Carolina Hurricanesin murskatessa vieraansa. Myös muut Hurricanesin suomalaiset osallistuivat maalitalkoisiin, kun Sebastian Aho viimeisteli voittomaalin ja Saku Mäenalanen syötti ottelun avausosuman.

Läntisen konferenssin jumbojoukkue ja koko sarjassa toiseksi vähiten pisteitä kerännyt Kings oli Raleigh'ssa korkeintaan osallistumassa. Kahdeksan edellistä otteluaan hävinnyt Kings saapui kamppailuun jo valmiiksi alistuneena, eikä pystynyt tarjoamaan Hurricanesille vastusta kuin päätöserän muutamissa yksittäisissä vaihdoissa.

Bostonissa pantiin painiksi

Boston Bruinsin ja San Jose Sharksin odotettu huippuottelu meni loppua kohden painimiseksi. Vierailija Sharks meni avauserässä johtoon Logan Couturen maalilla, mutta kotijoukkue iski pian takaisin. Kotijoukkueelle osui toisen erän puolivälissä reilun kolmen minuutin tehohetki, jolloin se teki kolme maalia ja karkasi ratkaisevaan 4–1-johtoon.

Tämän jälkeen Sharks yritti horjuttaa Bruinsia pyrkimällä fyysiseen yliotteeseen ja tuohon asti erittäin hyvätasoisen kamppailun luonne muuttui täysin. Parhaiten jäähytalkoissa kunnostautui Sharksin Evander Kane 31 minuutillaan.

Blue Jacketsille kirvelevä tappio

Siirtomarkkinoilla riehunut Columbus Blue Jackets esitteli kotiyleisölleen Ryan Dzingelin ja Adam McQuaidin uudessa univormussaan ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. McQuaid esitti pariin otteeseen fyysisyyttään ja Dzingel puolestaan syötti ensimmäisen Blue Jacketsin maalin. Siihen kuitenkin ilonaiheet jäivät Nationwide Arenalla.

Sidney Crosbyn ykkösketju ja kahdesti maalinteossa onnistunut Jared McCann johtivat joukkueensa todella tärkeään 2–5-vierasvoittoon, joka nosti Penguinsin ohi Blue Jacketsin ja Itäisen konferenssin pudotuspeliviivan yläpuolelle. Paljon panostaneella Blue Jacketsilla on nyt yksi piste kurottavana pudotuspeleihin. Se on toki pelannut pelin vähemmän kuin edellä olevat Penguins ja Carolina Hurricanes.