NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkoville hattutemppu, Bluesilla komea nollaputki

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkovia juhlittiin maalintekijänä kolmesti.
Kuva © Getty Images
Aleksander Barkov nöyryytti Carey Pricea. St. Louis Bluesia vastaan on vaikea tehdä maalia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Barkoville hattutemppu

Aleksander Barkov teki kauden toisen hattutemppunsa. Molemmat ovat tulleet perinteisiä kanadalaisseuroja vastaan, sillä ensimmäisessä vastassa oli Toronto Maple Leafs ja nyt Montreal Canadiens.

Barkov aloitti maalinteon avauserän ylivoimaosumallaan. Se aloitti Antti Niemen ikävän iltapuhteen, joka päättyikin jo ajassa 13:57 tilanteen ollessa 3–1 Panthersin eduksi. Tilalle tullut Carey Price antautui Barkovin edessä kahdesti, ja toisen erän osumaa kertaillaan vielä usein hienoimpien maalien koosteessa. Barkov nosti kiekon maaliin jalkojensa välistä.

Bluesin puolustus pitää

St. Louis Bluesin maali pysyi puhtaana kolmannessa peräkkäisessä ottelussa. Torstaina Coyotesin nollasi Jordan Binnington ja lauantaina Avalanchea vastaan tositoimissa oli Jake Allen. Sunnuntaina oli jälleen Binningtonin vuoro, kun Minnesota Wild kaatui maalein 0–4. Torjuntoja tulokasvahdille kirjattiin 31.

Kaikkiaan voittoputki on kymmenen ottelun mittainen, mikä sivuaa seurahistorian ennätystä vuodelta 2002. Venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko on kirjauttanut pisteitä 12 peräkkäisessä ottelussa.

Ovetškin jälleen rajapyykkiin

Aleksandr Ovetškin saavutti 40 maalin rajapyykin kymmenennen kerran NHL-urallaan. Näin hän nousi Mario Lemieux'n ja Marcel Dionnen rinnalle. Edellä on enää Wayne Gretzky, joka onnistui tempussa 12 kertaa.

Maali ei auttanut Washington Capitalsia pisteisiin, sillä Anaheim Ducks vei pisteet lukemin 5–2. Ducksilla oli syytä juhlaan myös ennen ottelua, kun Scott Niedermayerin pelinumero 27 jäädytettiin.

Myös Ducksin puolelta ylettiin komeaan saavutukseen, sillä pitkästä loukkaantumisesta toipunut Ryan Miller nousi uransa 375. voiton myötä yhdysvaltalaisten maalivahtien voittotilaston ykköseksi ohi John Vanbiesbrouckin.

Scott Niedermayerin pelinumero nousi Teemu Selänteen ja Paul Kariyan rinnalle.
Kuva © Getty Images

Flopit

Sabresille kohtalokas tappio

Buffalo Sabres kärsi pudotuspelitaistoa ajatellen ikävän tappion Itäisen konferenssin häntäpään ryhmää New Jersey Devilsiä vastaan. Eroa pudotuspeliviivalle on nyt kuusi pistettä.

Devilsin tehomiehenä hääri Kyle Palmieri maalilla ja kahdella syötöllään. Samalla Cory Schneider otti toisen peräkkäisen voittonsa yli vuoden kestäneen kuivan kauden jälkeen.

Rangersin maalit eivät riittäneet

New York Rangers hävisi jo neljännen kerran tällä kaudella sellaisen ottelun, jossa joukkue teki viisi maalia. Tällä kertaa Pittsburgh Penguins oli parempi maalein 6–5.

Kolme pelaajaa juhli ottelussa kahta maalia. Kris Letang ja Jevgeni Malkin onnistuivat Penguinsilta, Mats Zuccarello Rangersilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle