NHL-kierroksen topit ja flopit: Kotkaniemi ja Ovetškin tekivät historiaa, Anaheim Ducksin murheet jatkuvat

NHL / Aamuraportti
Aleksandr Ovetškin nousi maansa pisteykköseksi.
Kuva © Getty Images
Venäläispelaajat Aleksandr Ovetškin ja Ilja Kovaltšuk nousivat valokeilaan yön kierroksella. Anaheim Ducksin surkeat esitykset tuottavat tappioita toisensa perään. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kotkaniemi teki Canadiensin seurahistoriaa

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi teki historiaa yön ottelussa Anaheim Ducksia vastaan, sillä hänestä tuli ensimmäinen 18-vuotias Canadiens-pelaaja, joka tekee maalin kolmannessa ottelussa perättäin.

Kotkaniemen kauden yhdeksäs maali syntyi avauserän puolivälissä, kun toinen porilaislähtöinen pelaaja Joel Armia teki esityön maaliin. Kotkaniemen kauden kaikki osumat ovat tulleet kotihallissa Montrealissa.

Ovetškinista kaikkien aikojen kovin venäläinen pistemies

Aleksandr Ovetškin saavutti jälleen yhden rajapyykin urallaan, kun hän siirtyi venäläisten NHL-pelaajien kaikkien aikojen pisteykköseksi. Ovetškin siirtyi yksinään piikkipaikalle ohitettuaan Sergei Fjodorovin. Ottelussa Vancouver Canucksia vastaan tulleen syöttöpisteen myötä Ovetškinilla on nyt kasassa 1180 tehopistettä urallaan.

Ilja Kovaltšuk palasi New Jerseyyn

NHL:n häntäpään joukkueiden New Jersey Devilsin ja Los Angeles Kingsin kohtaamista väritti Ilja Kovaltšukin paluu hänen vanhaan kotihalliinsa. Venäläinen poistui aikoinaan kohun saattelemana Devils-paidasta KHL:ään. Devils-fanit muistivat Kovaltšukia raikuvin buuauksin joka kerta, kun hän koski kiekkoon.

Kovaltšukin paluu oli kuitenkin menestys, sillä Kings voitti kotijoukkueen selvin 1–5-lukemin. Kaiken huipuksi Kovaltšuk pääsi iskemään ottelun viimeisen osuman ajassa 57:36.

Hurricanesille iso vierasvoitto

Carolina Hurricanes otti huipputärkeät pisteet, kun se kukisti Pittsburgh Penguinsin vieraissa puhtaasti 0–4. Hurricanes-vahti Curtis McElhinney tarvitsi nollapelin eteen 23 torjuntaa. Penguinsin suomalaiselle puolustajaparille Olli Määtälle ja Juuso Riikolalle ilta oli synkkä, sillä Määtän tehotilasto oli -2 ja Riikolan -3.

Joe Pavelski kuritti Jetsiä alivoimalla

Läntisen konferenssin huippukamppailusta Winnipeg Jetsin ja San Jose Sharksin välillä muodostui tasainen jännitysnäytelmä, eikä voittaja ratkennut varsinaisen peliajan puitteissa.

Jatkoajalla Sharksin väärästä vaihdosta ottama rangaistus meinasi kostautua, mutta tällä kertaa kävi toisin. Patrik Laineen menetettyä kiekon laidan lähellä Sharksin konkarit Brent Burns ja Joe Pavelski käänsivät nopean vastahyökkäyksen ja lopulta Pavelski iski alivoimalla voiton hailaumalle.

Flopit

Katastrofaalisen huono Ducks hävisi jälleen selvästi

Anaheim Ducksin synkkääkin synkempi vuosi 2019 sai jatkoa idän vieraskiertueella Montreal Canadiensia vastaan. Ottelu ratkesi jo käytännössä avauserässä, kun kotijoukkue karkasi 3–0-johtoon.

Viimeisimmästä 19 ottelusta Ducks on voittanut vain kaksi ja sen pudotuspelimahdollisuudet ovat käytännössä menneet. Etenkin viimeisen viiden ottelun maaliero on murheellinen, 6-27.

Avalanche pahassa tappiokierteessä

Lähes koko kauden pudotuspeliviivan yläpuolella majaillut Colorado Avalanche on hiipunut pahasti kriittisillä hetkillä. Tällä kertaa toinen tappioputkessa oleva joukkue, Columbus Blue Jackets, haki pisteet Denveristä 3–6-voitolla. Kotijoukkueen suomalaistähti Mikko Rantanen jäi ilman tehopisteitä ja joutui todistamaan peräti neljää sinitakkien maalia jäältä käsin.

Öljyt valuivat maahan päätöserässä

Edmonton Oilers pelasi tärkeistä pisteistä Chicago Blackhawksia vastaan taistelussa villin kortin pudotuspelipaikasta. Kahden erän jälkeen näytti vielä hyvältä, kun Oilers johti ottelua Leon Draisatlin kahdella maalilla.

Päätöserässä vierasjoukkue Blackhawks kuitenkin löi kotijoukkueen maanrakoon. Reiluun kahdeksaan minuuttiin vierailijat tekivät viisi maalia, mikä oli kuudennen perättäisen tappion kokeneelle Oilersille liikaa. Blackhawksille voitto oli puolestaan viides perättäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle