NHL-kierroksen topit ja flopit: Aho ja Teräväinen soitattivat Brass Bonanzaa, Kapanen ratkaisi jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Aho ja Teräväinen pääsivät juhlimaan Whalersin peliasuissa.
Kuva © Getty Images
NHL jäi joulutauolle aatonaaton kahdeksan ottelun myötä. Suomalaispelaajat olivat suuressa roolissa Raleigh'ssa ja Torontossa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Suomalaiset ratkaisivat Carolina Hurricanesille voiton

Carolina Hurricanes kunnioitti seuran historiaa pelaamalla Hartford Whalersin peliasuissa, ja joukkueen maalilauluna soi niiltä ajoilta tuttu Brass Bonanza. Vuoteen 1997 asti Hartfordissa pelannut joukkue kukisti sen ajan rakkaan vihollisensa Boston Bruinsin maalein 5−3.

Bruins meni avauserässä 2−0-johtoon ennen suomalaisten tehoilun alkamista. Teuvo Teräväisen ensimmäinen maali oli onnekas, mutta sen jälkeen suomalaisten yhteispeli toi kolme muuta osumaa. Sekä Teräväinen että Sebastian Aho merkkauttivat tehot 2+2, ja molemmille kirjattiin myös alivoimamaali.

Panthersilla yllättävä maaliruisku

Joulukuussa ensimmäistä kertaa NHL:ään nostettu Jayce Hawryluk iski NHL-uransa ensimmäiset kaksi maalia Chicagossa. Maalien siivittämänä Panthers onnistui vielä neljästi ja lähti joulutauolle voittaen Blackhawksin maalein 6−3. Aleksander Barkov syötti Frank Vatranon tyhjiin tekemän osuman.

Kasperi Kapanen avasi ja lopetti maalinteon

Kasperi Kapanen ja Toronto Maple Leafs saivat otteluun lentävän lähdön, kun suomalaishyökkääjä onnistui maalinteossa jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Sen jälkeen peli oli vaikeampaa, ja muun muassa ruotsalaisen Christoffer Ehnin tehdessä ensimmäisen NHL-maalinsa Red Wings oli viime sekunneille kiinni voitossa.

John Tavares ohjasi tasoituksen vain 7,6 sekuntia ennen pelin loppua ja ottelu eteni jatkoajalle, jossa Kapasen taisteluosuma toi Maple Leafsille kaksi pistettä.

Galchenyuk ratkaisi Coyotesille

San Jose Sharksin ja Arizona Coyotesin ottelussa varsinaisen peliajan hahmoina olivat kaksi osumaa iskeneet kotijoukkueen Tomas Hertl ja vieraiden Alex Galchenyuk.

Molemmat pääsivät yrittämään myös voittomaalikilpailussa, jossa Galchenyuk teki maalin mutta Hertl ei. Kun muita onnistujia ei ollut, Coyotes sai kaksi pistettä ja Sharks yhden.

Flopit

McAvoy jakoi lahjoja kuin joulupukki

Boston Bruinsin puolustaja Charlie McAvoylla oli karmea ilta. Teuvo Teräväisen avausmaali meni McAvoyn kautta, ja molempia Sebastian Ahon maaleja McAvoy edesauttoi kiekonmenetyksillään.

Kinkaid joutui vaihtoon

New Jersey Devilsin synkkä kausi sai jatkoa kotiottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Avauserässä Blue Jackets laukoi kolmesti, mutta niistä kaksi meni maaliin.

Toisessa erässä Artemi Panarinin ottelun toinen maali vei aloittaneen maalivahdin Keith Kinkaidin vaihtoon ja tilalle luisteli Mackenzie Blackwood.

Kaikkiaan Kinkaidille merkittiin kahdeksan torjuntaa 11 laukauksesta. Toisessa päässä Sergei Bobrovski kirjautti nollapelin 32 torjunnalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle