NHL-kierroksen topit ja flopit: Riikola saalisti ensimmäisen NHL-tehopisteensä Crosbyn hattutempussa, Matthews palasi säkenöivänä

NHL / Aamuraportti
Matthewsin paluuottelua voidaan luonnehtia laatusanalla väkevä.
Kuva © Getty Images
Sidney Crosby takoi hattutempun, jota Juuso Riikola säesti ensimmäisellä syöttöpisteellään. Auston Matthews oli täynnä virtaa palattuaan telakalta, ja Patrick Marleau saalisti kunnioitettavan päänahan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Juuso Riikolan ensimmäinen tehopiste kruunasi Crosbyn hattutempun

Sidney Crosby otti Pittsburgh Penguinsin reppuselkäänsä, kun kapteeni vastasi puhtaalla hattutempullaan joukkueensa kaikista maaleista. Voittoon asti Crosbyn maalitalkoot eivät kuitenkaan kantaneet, sillä Colorado Avalanche osoittautui vahvemmaksi numeroin 6–3.

Kolmanteen maaliin, jossa Crosby väläytti väkevyyttään kukistamalla kaksinkamppailussa Samuel Girardin ja lapioimalla irtokiekon maalin kattoon, syöttöpisteen merkkautti Juuso Riikola.

Tehopiste oli Riikolan NHL-uran ensimmäinen. Pistetili avautui siten hänen 13. ottelussaan taalajäillä.

Matthews palasi taas kerran tehokkaasti, Marleau on rankaissut nyt kaikkia joukkueita

14 ottelun mittaiselta sairauslomaltaan palanneella Auston Matthewsilla ei ollut vaikeuksia löytää työskentelymotivaatiotaan, kun nuorukainen saalisti ottelussa San Jose Sharksia vastaan tehot 2+1.

Matthews on palannut lyhyellä urallaan sairastuvalta neljä kertaa, ja hän on onnistunut maalinteossa jokaisessa paluuottelussaan.

Pistetilinsä Toronto Maple Leafs -sentteri avasi jo ottelun neljännellä minuutilla osallistumalla John Tavaresin ylivoimamaaliin johtaneeseen syöttökuvioon, joka sai liigan parhaimpiin kuuluvan Sharks-alivoiman näyttämään taaperrukselta.

Ottelun onnistujiin kuului niin ikään Patrick Marleau, joka tälläsi suoraan syötöstä ottelun voittomaalin ja kauden kuudennensa.

1 601 NHL-ottelun veteraanin onnistuminen vanhaa seuraansa vastaan tiesi myös sitä, että Marleausta tuli 25. pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa kaikkia liigan 31:tä joukkuetta vastaan.

Marner peräänkuulutti syöttöpistettä huoltajalle

Tavaresin toiseen maaliin päättynyt ylivoimahyökkäys sisälsi erikoisen episodin, kun maalin syöttänyt Mitch Marner ampaisi mukaan hyökkäykseen varikkopysähdyksen kautta.

Hyökkäyksen käynnistyessä Marner kävi äkkiä vaihtamassa mailansa, puski vauhdilla oikeaa laitaa hyökkäysalueelle ja lopulta jatkoi Zach Hymanin syötön Tavaresille avopaikkaan.

Asiaankuuluvasti Marner jakoi osuman jälkeen kunniaa huoltojoukkojen suuntaan.

Flopit

Kalliovuorilla valmentajien haastot olivat tuomittuja epäonnistumaan

Sekä Avalache-luotsi Jared Bednar että hänen Penguins-virkaveljensä Mike Sullivan kokeilivat onneaan ottelun toisessa erässä, kun molemmat haastoivat vastustajan maalin maalivahdin häirintänä.

Tuomio oli kuitenkin haastajien kannalta molemmilla kerroilla tyly, kun sekä Erik Johnsonin että Crosbyn maalit jäivät voimaan.

Rittich kuumeni Seguinin jatkoaikamaalista

Videoita tarkasteltiin niin ikään Calgaryssa Tyler Seguinin tekemän Dallas Starsin jatkoaikamaalin jälkeen.

Calgary Flames -maalivahti David Rittichin elekieli antoi ymmärtää hänen olleen vakuuttunut siitä, että Starsin Jamie Benn häiritsi hänen torjuntatyöskentelyään maaliin johtaneessa tilanteessa.

Videotarkistuksen jälkeen maali pysyi kuitenkin voimassa, ja suivaantunut Rittich täten pirstoi mailansa protestinomaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle