NHL-kierroksen topit ja flopit: Rantaselle jälleen huipputehot, Ducks sukelsi Nevadassa

NHL / Aamuraportti
Mikko Rantanen loisti jälleen.
Mikko Rantasen hirmuinen alkukausi jatkui ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Jeremy Colliton otti ensimmäisen voittonsa päävalmentajana, kun taas Vegas Golden Knights kylvetti Anaheim Ducksin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Mikko Rantaselle jälleen komeat tehot Avalanchen voitossa

Alkukauden ehdoton suomalaisnimi Mikko Rantanen oli jälleen erinomaisessa vedossa. Tällä kertaa Rantasen taidot joutui toteamaan Boston Bruins. Rantasen ottelun ainoa maali syntyi toisen erän puolivälissä ylivoimalla rannelaukauksella.

Kolmannessa erässä Rantanen teki komean esityön Nathan MacKinnonin voittomaaliin. Rantanen kuljetti kiekon omalta puolustusalueelta ohi Bruinsin viisikon. MacKinnon kiitti loistavasta tarjoilusta ja iski kiekon varmasti ohi heikon ottelun pelanneen Jaroslav Halakin.

Blackhawks palasi voittokantaan

Chicago Blackhawks katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa kotihallissaan St. Louis Bluesia vastaan. Voitto oli uuden Blackhawks-valmentajan Jeremy Collitonin ensimmäinen NHL:ssä.

Blackhawksin voiton takuumies oli maalivahti Corey Crawford, jonka nollapeli irtosi 28 torjunnalla. Tällä kertaa ottelun voittoon riitti yksi maali, josta vastasi konkaripuolustaja Brent Seabrook ylivoimalla toisessa erässä.

Flopit

Ankkalauma sukelsi Las Vegasissa

Vegas Golden Knights kylvetti Anaheim Ducksin lukemin 5–0 kotikentällään. Golden Knightsin tehomiehinä toimivat Cody Eakin kahdella maalillaan, sekä Alex Tuch ja Nick Holden tehoilla 1+1.

Marc-André Fleury piti maalinsa puhtaana 29 torjunnalla. Ailahtelevasti pelannut Ducks koki kolmannen selvänumeroisen tappion viimeiseen viiteen otteluun.

Ovetškinin ja Laineen maalit kadoksissa

Winnipegissä nähtiin kahden huippuluokan maalintekijän Patrik Laineen ja Aleksandr Ovetškinin kohtaaminen. Tällä kertaa ei verkko kuitenkaan heilunut kummankaan toimesta. Ovetškinin maaliton putki on nyt neljän ottelun mittainen, Laineen kahden.

Ottelun voiton vei nimiinsä Jets. Puolustaja Ben Chiarot iski voittomaalin laukomalla kiekon helpon näköisesti ohi Capitalsin maalia vartioineen Pheonix Copleyn. Voitto oli Jetsille kolmas perättäinen varsinaisella peliajalla.