NHL-kierroksen topit ja flopit: Pettersson maalasi näyttävästi, Flames haki pisteet Torontosta

NHL / Aamuraportti
Pettersson on löytämässä vireen loukkaantumisen jälkeen.
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman Auston Matthewsia pelannut Toronto Maple Leafs hävisi kotonaan Calgary Flamesille. Kanadan länsirannikolla Elias Pettersson puolestaan oli Vancouver Canucksin sankari. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Elias Pettersson säkenöi Wildia vastaan

Kaksi viikkoa aivotärähdyksen takia kaukaloista sivussa ollut nuori ruotsalainen Elias Pettersson pelasi toisen ottelun loukkaantumisen jälkeen Rogers Arenalla Minnesota Wildia vastaan. Petterssonin ottelun ensimmäinen maali syntyi toisessa erässä komealla one-timerilla. Kolmannessa erässä Brock Boeser vapautti ruotsalaispelaajan läpiajoon, josta Pettersson iski 4–2-lukemat tulostaululle.

Vancouverissa nähtiin myös Granlundin veljesten kohtaaminen. Canucksin Markus teki ottelun avausmaalin ajassa 7:17. Kovassa vireessä oleva Wildin isoveli Mikael puolestaan syötti ylivoimalla Ryan Suterin 2–3-kavennuksen. Vierasjoukkueen viiden voiton putki tuli lopulta päätökseen kotijoukkueen voittaessa maalein 5–2.

Flopit

Auston Matthews seurasi Maple Leafsin tappiota katsomosta

Olkapäävamman takia sivuun peleistä joutunut Auston Matthews joutui seuraamaan siviilit päällä joukkueensa tappiota Calgary Flamesia vastaan. Ilman ykköstähteään pelannut Maple Leafs sai ottelussa aikaiseksi vain yhden maalin, kun Nazem Kadri kavensi ottelun loppuhetkillä.

Flames teki ratkaisevat maalinsa ottelun kolmannen erän alussa. Ensin Sean Monahan iski Elias Lindholmin laukoman irtokiekon maaliin ja 55 sekunnin kuluttua Lindholm itse laukoi ottelun voittomaalin. Michael Frolik iski ratkaisun tyhjään maaliin.

Muokattu kello 9.34: Pettersson oli pelannut jo lauantaina, joten hän ei nyt palannut kaukaloon.