NHL-kierroksen topit ja flopit: Juuso Välimäelle NHL-uran ensimmäinen maali, Canadiens ryösti voiton viime hetken osumalla

NHL / Aamuraportti
Juuso Välimäki avasi maalitilinsä kauden kuudennessa ottelussaan.
Juuso Välimäki teki ensimmäisen NHL-maalinsa Calgary Flamesin kaataessa Boston Bruinsin. Montreal Canadiens puolestaan nappasi voiton St. Louis Bluesista Brendan Gallagherin viime hetken maalilla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Juuso Välimäelle NHL-uran ensimmäinen maali

Calgary Flames teki kolme maalia ensimmäisessä erässä ja voitti kotonaan Boston Bruinsin lopulta maalein 5-2. Flamesin kolmannen maalin ampui tulokaspuolustaja Juuso Välimäki ohi Bruins-maalivahti Tuukka Raskin. Maali oli Välimäelle NHL-uran ensimmäinen ja myös ensimmäinen tehopiste.

Edellisen Flamesin ottelun katsomosta käsin seurannut Michael Frolik teki kaksi maalia Bruinsin verkkoon ja Flamesin maalissa Mike Smith torjui 24 kertaa.

Canadiens ryösti voiton viimehetken maalilla

Brendan Gallagher teki ottelun voittomaalin vain yksitoista sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä, kun Montreal Canadiens voitti Bell Centerissä St. Louis Bluesin 3-2.

Max Domi puolestaan aloitti Canadiensin maalinteon, kun ottelua oli pelattu vain 39 sekuntia. Syötön Domin ensimmäiseen Canadiens-paidassa tehtyyn osumaan antoi Artturi Lehkonen.

Ovetškin iski kahdesti ylivoimalla

Aleksandr Ovetškin ampui kaksi ylivoimamaalia Washington Capitalsin voittaessa New York Rangersin Matt Niskasen jatkoaikamaalilla 4-3.

Capitalsin muita avainpelaajia olivat puolustaja John Carlson (1+2), Nicklas Bäckström (0+2) ja 29 kertaa maalillaan torjunut Braden Holtby.

Flopit

Islandersin tehottomuus

New York Islanders laukoin 35 kertaa kohti Anaheim Ducksin maalia ja pelasi neljä kertaa ylivoimalla laihoin tuloksin. Ainoastaan Casey Cizikas onnistui pilaamaan John Gibsonin nollapelin, kun kolmatta erää oli jäljellä enää runsaat puoli minuuttia.

Islanders on nyt uuden päävalmentajansa Barry Trotzin johdolla voittanut kauden viidestä ottelusta kaksi.

Voitot karttavat Bluesia

Bluesin tappio Canadiensille tarkoitti sitä, että joukkueella on kauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta vain yksi voitto ja neljä sarjapistettä.

Keskikaistalle hankituista vahvistuksista Ryan O´Reillyllä on vielä maalitili avaamatta ja Tyler Bozakilla on kasassa kaksi tehopistettä.