NHL-kierroksen topit ja flopit: Ahon taidot liikaa Wildille, Dahlinille NHL-uran avausmaali

NHL / Aamuraportti
Rasmus Dahlinin uran ensimmäinen NHL-maali näki lauantain kierroksella päivänvalon.
Kuva © Getty Images
Sebastian Aho vietti neljän tehopisteen iltaa Minnesota Wildin kustannuksella. Rasmus Dahlin teki NHL-uransa avausmaalin. Boston Bruins ja Tampa Bay Lightning puolestaan murskasivat vastustajansa pesäpallolukemin. Jatkoaika kokosi yhteen yön NHL-kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit

Ahon tehoilta siivitti Hurricanesin voittoon

Sebastian Aho oli pelipäällä, kun Carolina Hurricanes otti 5−4-jatkoaikavoiton Minnesota Wildista. Aho nakutti varsinaisella peliajalla tehot 1+2 ja kruunasi pelinsä voittomaaliin jatkoajalla. Teuvo Teräväinen säesti ketjukaveriaan kahdella syöttöpisteellä. Wildin Mikael Granlund saalisti tehot 1+1. Mikko Koivulle merkittiin syöttöpinna.

Pastrnak hurjana Red Wingsin kaadossa

David Pastrnak saalisti NHL-uransa toisen hattutempun, kun Boston Bruins murskasi Detroit Red Wingsin kotonaan tylysti 8−2. Samalla Pastrnak saavutti sadan NHL-maalin rajapyykin. Bruins ratkaisi pelin toisessa erässä, kun se iski kolme kiekkoa Red Wingsin verkkoon. David Krejci puolestaan ylitti 400 syöttöpisteen rajan.

Kapanen tehokkaana Capitalsia vastaan

Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen saalisti tehot 1+1, kun vaahteralehdet hakivat 4−2-vierasvoiton Washington Capitalsista. Kapanen iski Maple Leafsin 1−1-tasoituksen toisessa erässä ja alusti Auston Matthewsin tekemän 4−2-voittomaalin.

Dahlin avasi maalitilinsä NHL:ssä

Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin iski NHL-uransa avausmaalin 3−0-vierasvoitossa Arizona Coyotesista. Samalla Dahlinista tuli liigan historian kolmanneksi nuorin maaltilinsä avannut puolustaja. Myös Conor Sheary ja Jeff Skinner onnistuivat maalinteossa. Rasmus Ristolainen saalisti syöttöpisteen Skinnerin maaliin.

Lightning vietti maalijuhlia Blue Jacketsin kustannuksella

Tampa Bay Lightning yltyi hurjaan maali-iloitteluun, kun se murskasi kotonaan Columbus Blue Jacketsin 8−2. Isännät karkasivat avauserässä 3−0-johtoon Victor Hedmanin, Cedric Paquetten ja Yanni Gourden maaleilla. Blue Jackets tuli toisessa erässä maalin päähän, mutta sen jälkeen Lightning meni menojaan. Brayden Point ratkaisi pelin isännille iskettyään kaksi maalia.

Saros jälleen Islandersin peikkona

Juuse Saros torjui 20 kertaa, kun Nashville Predators otti 5−2-kotivoiton New York Islandersista. Saroksen molemmat voitot tällä kaudella ovat tulleet juuri Islandersia vastaan. Predators karkasi avauserässä 3−0-johtoon, kun Kyle Turris, Calle Järnkrok ja Filip Forsberg onnistuivat maalinteossa. Brock Nelson ja Andrew Ladd toivat Islandersin toisessa erässä maalin päähän. Turris ja Forsberg kuitenkin sinetöivät Predatorsin voiton kolmannessa erässä.

Flopit

Red Wingsilla synkkä ilta Bostonissa

Detroit Red Wingsista ei ollut vastusta Boston Bruinsille lauantain kierroksella. Kotijoukkue karkasi vierailta toisessa erässä, kun se tulitti kolme kiekkoa Jonathan Bernierin selän taakse.

Red Wings sai ottelusta myös jobinpostia, sillä Danny DeKeyser loukkaantui ensimmäisessä erässä. Red Wingsin edellinen vierasvoitto Bostonista on viiden vuoden takaa. Sen jälkeen Bruins on vienyt lähes kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset nimiinsä.

Blue Jackets romahti Lightningin vieraana

Columbus Blue Jackets sinnitteli kaksi erää Tampa Bay Lightningin kyydissä. Lopulta Brayden Pointin 4−2-osuma oli sinitakeille liikaa. Sen jälkeen Lightning herkutteli vielä neljä osumaa lisää ja vei voiton tylyin 8−2-lukemin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle