Capitalsille historiallinen kotivoitto – Kuznetsov palasi ratkaisijaksi

NHL / Aamuraportti
Washingtonissa pelattiin Stanley Cup -finaaleja 20 vuoden tauon jälkeen.
Washington Capitals voitti Vegas Golden Knightsin kolmannessa finaaliottelussa maalein 3-1. Voitto oli Capitalsille historiallinen ensimmäinen kotivoitto Stanley Cup –finaaleissa. Kotijoukkueen yksi sankareista oli Jevgeni Kuznetsov, jonka pelaaminen ottelun alla oli vielä epävarmaa.

Washingtonissa pelattiin Stanley Cup –finaaleja 20 vuoden tauon jälkeen ja kotiyleisö sai haluamansa. Washington Capitals hyydytti täysin Vegas Golden Knightsin hyökkäyspelin ja voitti ottelun maalein 3-1. Capitals nappasi toisen voittonsa, sekä finaalisarjan kotiedun itselleen Aleksandr Ovetškinin, Jevgeni Kuznetsovin ja Devante Smith-Pellyn maaleilla.

Ovetškin aloitti maalinteon toisen erän alussa, tilannetta edelsi Capitalsin ykkösketjun valtava pyöritys Golden Knightsin puolustusalueella. Marc-André Fleury torjui ensin John Carlsonin ja Kuznetsovin huippupaikat, mutta lopulta Capitals-kapteeni kauhoi paluukiekon maaliin.

Maali oli Ovetškinille pudotuspelien 14. Venäläinen on nyt Capitalsin seurahistorian eniten maaleja, yhden pudotuspelikauden aikana tehnyt pelaaja yhdessä John Drucen kanssa. Druce ylsi vastaavaan maalimäärään vuoden 1990 pudotuspeleissä.

Capitalsin toisessa maalissa Golden Knightsin epäonnen soturina oli Shea Theodore, jonka maila katkesi hyökkäysalueen siniviivalla. T.J. Oshie ja Jay Beagle pelasivat kiekon Kuznetsoville, joka siirsi ylivoimahyökkäyksestä Capitalsin kahden maalin etumatkalle.

Kolmannen erän alussa Golden Knights sai todellisen lahjamaalin. Capitals-maalivahti Braden Holtby käänsi rännikiekon oman maalinsa eteen, mistä Tomas Nosekilla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

Noin kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Smith-Pelly teki maalin edestä kotijoukkueen kolmannen, ratkaisevan tuntuisen maalin. Theodore oli jälleen epäonninen, menettäen kiekon oman puolustusalueen kulmauksessa Beaglelle, joka vapautti Smith-Pellyn avopaikkaan.

Erik Haulan johtama kakkosketju, joissa laidoilla pelasivat James Neal ja David Perron, olivat jäällä jokaisen Golden Knightsin takaiskumaalin aikana.

Capitals oli ylivoimainen pelin jokaisella osa-alueella. Golden Knightsin laukauksista peräti 26 kilpistyi Capitals-pelaajiin ja Holtbylle asti kiekkoja meni vain 22. Aloituksista kotijoukkue voitti huimat 67 prosenttia ja taklauksetkin menivät washingtonilaisille 38-31.

Vaikka Golden Knightsin maalilla Fleury ottikin ottelussa muutamia huipputorjuntoja ei hänkään ole finaalisarjassa pelannut omalla tasollaan. Kolmen finaaliottelun torjuntaprosentti on vain 87,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden 3,42.

Neljäs finaaliottelu pelataan varhain tiistaiaamuna Washingtonissa.