Capitals tasoitti otteluvoitot Holtbyn haamutorjunnan ja Ellerin kolmen pisteen illan siivittämänä

NHL / Aamuraportti
Braden Holtby tarjosi joukkueelleen voiton avaimet Stanley Cup -finaalien toisessa ottelussa.
Washington Capitals löi Stanley Cup -finaalisarjan 1−1:een joukkueen napattua 2−3-voiton Vegas Golden Knightsista. Capitalsin juhlituimpiin sankareihin kuuluivat paitsi Braden Holtby ja Lars Eller myös varsin harvakseltaan maalinteossa kunnostautunut Brooks Orpik.

Stanley Cup -finaalien toisessa ottelussa nähtiin aiempaa organisoidumpi ja kiekolla paremmin peliä rytmittävä Washington Capitals. Peli-identiteettinsä syrjään kiinni päässyt Capitals varastikin vierasvoiton Vegas Golden Knightsista ottelussa, jonka sankareiksi kruunattiin kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Lars Eller (1+2), 37 torjuntaa kopannut Braden Holtby sekä pitkän kuivan kautensa makeaan saumaan päättänyt, ottelun voittomaalin iskenyt Brooks Orpik.

Vaikka ottelu päättyikin vierasjoukkueen juhliin, ottelun maalihanat aukaisi kuitenkin Golden Knights ottelun seitsemännellä minuutilla. James Neal ohjasi Luca Sbisan pitkän roikkukiekon ilmasta itselleen Capitalsin Dmitri Orlovin jäädessä katsomaan hölmistyneenä vierestä, ja seuranneessa tilanteessa Neal tälläsi kiekon varmasti ranteella takayläkulmaan.

Seuraavaksi tahtipuikon otti käsiinsä kuitenkin Capitals ja erityisesti Eller vierailijoiden vastatessa ottelun seuraavista kolmesta maalista tanskalaisen johdolla. Eller iski lukemat tasoihin ensimmäisen erän loppupuolella Michal Kempnyn loistavasta poikkisyötöstä, jonka Eller sai siirtää verkon perukoille varsin kiireettömän oloisesti. Osuma syntyi joukkueiden pelatessa tasavajaalla.

Eller oli niin ikään näkyvästi mukana, kun Aleksandr Ovetškin saalisti finaalisarjan ensimmäisen osumansa toisessa erässä. Capitals-ylivoiman syöttömylly toimi tehokkaasti, ja Eller jatkoi kiekon poikittain takatolpalle avautuneeseen tilaan lipuneelle Capitals-kipparille, joka vei vieraat ottelussa johtoon.

Kolmannen tehopisteensä Eller saalisti antamalla hyökkäyssiniviivan jälkeen juonikkaan syötön hyökkäykseen mukaan nousseelle Orpikille, joka siten laukoi lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Hieman onnekkaasti Golden Knights -hyökkääjä Alex Tuchin kyynärpäästä maaliin kimpoillut kiekko merkitsi Orpikin helmikuussa 2016 alkaneen maalittoman putken päättymistä.

Golden Knights nousi kuitenkin toisen erän loppupuolella vielä maalin päähän Capitalsin T.J. Oshien kärsiessä kaksiminuuttista estämisestä. Golden Knights -ylivoima ehti vanhentua vain hetken, kunnes Shea Theodore iski ranteella kiekon Holtbyn räpyläpuolelta sisään Jonathan Marchessault'n ja Tuchin tehdessä tilanteessa vahvaa maskia.

Kotijoukkueelle tarjoutui erinomainen paikka tasoitusosumaan, kun se pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa lähes minuutin kolmannen erän alkupuolella. Ensiksi pudotuspeleissä aiemminkin kyseenalaista huomiota kerännyt Tom Wilson tarjoili poikittaista estämisen arvoisesti täysin pelitilanteen ulkopuolella olleelle Brayden McNabbille, minkä jälkeen Eller koukki ylivoimahyökkäykseen karauttaneen Colin Millerin nurin.

Capitals kuitenkin selvitti alivoiman pelaten tehokkaasti isäntäjoukkueen pois parhailta laukaisupaikoilta. Golden Knightsin etsikkoaika kuivui kasaan ylivoiman loputtua, ja Capitals varjeli johtoaan tiiviillä trap-pelaamisella sekä järkevillä vastaiskuilla avautuneista paikoista.

Golden Knightsille tarjottiin kuitenkin vielä täydellistä tilaisuutta tasoitusosumaan ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Tuch pääsi yrittämään takatolpalta kiekon laukomista tyhjään verkkoon. Holtbyn onnistui kuitenkin venyttää mailakätensä laukauksen tielle, ja loppulukemiksi sinetöitiin 2–3, sillä Golden Knightsin painostus kuudella kenttäpelaajallakaan ei tuottanut tulosta.

Ottelusarjan tasoittanut voitto ei kuitenkaan tullut Capitalsille uhrauksitta, sillä joukkueen tehokkain pistemies, Jevgeni Kuznetsov, joutui jättämään ottelun kesken jo ensimmäisen erän loppupuolella. Nähtävästi Kuznetsov loukkasi kätensä jouduttuaan keskialueella McNabbin taklaamaksi.

Ottelusarja jatkuu sunnuntain vastaisena yönä Washington D.C:ssä.