Nelosketju ratkaisuroolissa - Golden Knights vei runsasmaalisen finaaliavauksen

NHL / Aamuraportti
Tomas Nosek viimeisteli voittomaalin tällä tavalla.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knightsin ja Washington Capitalsin ensimmäisestä finaalikohtaamisesta muodostui vauhdikas ja paljon maaleja sisältänyt ottelu, jossa edettiin lähes koko ajan tasalukemissa tai toisen johtaessa maalilla. Golden Knights vei lopulta voiton maalein 6−4, kun nelosketjun pelaajat osuivat kolmesti ottelun päätöserässä.

Vegas Golden Knightsin nelosketju, jossa pelaavat Tomas Nosek, Pierre-Edouard Bellemare ja Ryan Reaves, nousi esiin etenkin kolmannessa erässä. Ketju vastasi 4−4-tasoituksesta sekä sitä seuranneesta johtomaalista, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Nosekin tekemä osuma tyhjiin kruunasi illan, ja sen myötä ottelussa nähtiin lopulta kahden maalin ero 2,7 sekunnin ajan.

Ottelu alkoi odotetun vauhdikkaasti ja kotijoukkueen hallinnassa, mutta toisin kuin hyvin usein kauden aikana, Vegas Golden Knights ei onnnistunut maalinteossa ensimmäisen viiden minuutin aikana. Capitals sai ensimmäisen myllytyksen vasta kuudennella minuutilla, mutta se päättyi Andre Burakovskyn rangaistukseen.

Sen aikana Golden Knights avasi maalitilin, kun Erik Haulan voittaman kulmapelin jälkeen Colin Miller laukoi kotijoukkueen johtoon. Matala veto viuhui Braden Holtbyn patjan yli. Aleksandr Ovetškinin tilaisuus kuitata seuraavassa kuivui Nate Schmidtin hienoon syötönkatkoon.

Peli rauhoittui erän loppua kohden, mutta sitten iski Capitals, joka iski kahdesti nopeaan tahtiin. Ensin Brett Connolly ohjasi Michal Kempnyn siniviivalaukauksen maaliin ja sen jälkeen aiemmin vaihdossa kaltoin kohdellun T.J. Oshien vanhanaikaisyritys epäonnistui. Kiekko valui kuitenkin Nicklas Bäckströmille, joka ohitti Marc-Andre Fleuryn ja vei Capitalsin johtoon.

Golden Knights ei viihtynyt tappioasemassa kauaa, vaan William Karlssonin mahtava vaihto toi tasoituksen, kun reilut pari minuuttia oli erää jäljellä.

Osumia vuorotahtiin

Toinen erä alkoi ensimmäisen tapaan Golden Knightsin hallitessa. Neljännellä minuutilla Reilly Smith vei joukkueen jälleen johtoon Deryk Engellandin syötöstä. Capitalsin puolustus oli tilanteessa pahasti hukassa.

Capitals tuli tasoihin ennen erän puoliväliä, kun Oshien ja John Carlsonin loistava yhteispeli johti puolustajan tekemään maaliin. Carlsonista tuli samalla eniten maaleja pudotuspeleissä tehnyt Capitals-puolustaja kautta aikojen. Aikaisemmin hän jakoi kärkisijan Kevin Hatcherin kanssa.

Capitals sai ensimmäisen ylivoimansa erän lopulla, kun kentällä oli liikaa Golden Knights -pelaajia. Carlson osui kertaalleen maalirautoihin, mutta muuten ylivoima ei ollut kovinkaan hyvää. Toinen erä päättyi 3−3-tasatilanteessa.

Kolmannen erän alussa muuten vaisun ottelun pelannut Capitalsin ykkösketju järjesti maalin. Ovetškin laukoi, Tom Wilson ohjasi ja kiekko jäi Fleuryn taakse maalivahdin tietämättä siitä. Epäonnekseen Fleury potkaisi kiekon omaan maaliin liikuttaessaan jalkaansa.

Ryan Reaves kuittasi osuman välittömästi ja peli jatkui 4−4-lukemissa. Sen jälkeen nähtiin yksi ottelun puhuttavimmista tapauksista, kun Wilson taklasi Jonathan Marchessaultia reilusti sen jälkeen kun Golden Knights -hyökkääjä oli syöttänyt kiekon eteenpäin. Aluksi tilanne meni tuomareilta ohi, mutta lopulta Wilson sai kaksiminuuttisen, samalla kun Marchessault joutui poistumaan kehistä aivotärähdystestin takia. Samassa ajassa myös kotijoukkue sai rangaistuksen, kun David Perron pysäytti Ovetskinin hyppäämällä vaihtoaitiosta suoraan eteen.

Juuri ennen erän puoliväliä kotijoukkue otti jälleen johtoaseman, kun Shea Theodore löysi syötöllään Tomas Nosekin, joka laukoi kiekon ohi Holtbyn. Seuraavat minuutit pelissä oli vaihtoa ja Golden Knights loi parempia tilanteita, ja samalla Capitalsin mahdollisuudet tasoittaa peli heikkenivät koko ajan.

Capitals sai hyökkäyspään aloituksen kolmisen minuuttia ennen loppua Golden Knightsin pitkän kiekon jälkeen, mutta maalivahti otettiin pois lennosta. Aikalisä jäi käyttämättä, kun sopivaa pelikatkoa ei tullut. Lars Eller tuhri maalipaikan nelisenkymmentä sekuntia ennen loppua, ja sen jälkeen Nosek teki toisen peräkkäisen osumansa tyhjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle