NHL-yö: Raskin Bruins jatkoon huikeasta trilleristä

NHL / Aamuraportti
Bruinsin pudotuspelikevät jatkuu vähintään neljä peliä.
Boston Bruins eteni jatkoon NHL:n pudotuspelien viimeisestä ensimmäisen kierroksen otteluparista Toronto Maple Leafsia vastaan voitettuaan ratkaisupelin maalein 7–4. Ottelusta muodostui seitsemännen pelin arvoisesti huikea trilleri.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 7-4 (voitot 4-3)

Ottelun ennakkoasetelmat olivat kutkuttavan jännittävät, sillä jääkiekon parhaassa ottelussa, pudotuspelien seitsemännessä ottelussa, vastakkain asettuivat ennakkoluuloton ja nuori Toronto Maple Leafs sekä lähes kaiken nähnyt ja kokenut Boston Bruins. Trillerimäinen seiskapeli oli kaikkea sitä, mitä upean sarjan pelanneilta joukkueilta sai odottaa.

Joukkueiden taktiikat ottelun alkuun olivat selvästi erilaiset, sillä Bruins marssitti kentälle Sean Kuralyn johtaman nelosketjun, kun vastaavasti Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock valitsi nuoren tähtihyökkääjä Auston Matthewsin johtaman ykkösnyrkin.

Babcock ja Maple Leafs veivätkin ensimmäisen ottelupallon, sillä Kuraly hölmöili itsensä jäähylle vain puolen minuutin pelin jälkeen, eikä Maple Leafs hukannut hopeatarjottimella tarjoiltua ylivoimaansa. Jake Gardiner latasi viivasta ja konkarihyökkääjä Patrick Marleau ohjasi kiekon kapellimestarimaisin ottein ohi voimattoman Bruins-vahti Tuukka Raskin.

Edellisen kerran pudotuspelisarjansa vuonna 2004 voittanut Maple Leafs ei tärkeästä vierasjohdosta kauaa ehtinyt nauttia. Morgan Riellyn istuessa kaksiminuuttista pelin viivyttämisestä oli Bruinsin vuoro iskeä ylivoimalla. David Pastrnakin kova syöttö löysi maalin edestä vapaaksi jääneen Jake DeBruskin mailan ja kiekko painui nuottaan ohi tanskalaisvahti Frederik Andersenin.

Maple Leafs ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, sillä noin neljä minuuttia myöhemmin oli jälleen Marleaun vuoro hiljentää TD Gardenin loppuunmyyty painekattila. Mitch Marnerin syöttö b-pisteen kaarella kanuuna ladattuna odottaneelle Marleaulle jäädytti koko Bruins-kentällisen ja kiekko viuhui ohi tilanteessa ylitorjuneen Raskin.

Bruins iski avauserään vielä kahdesti Danton Heinenin ja nelinkertaisen NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Patrice Bergeronin voimin, joten erätauko-ohjelman pariin lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Erätauko teki hyvää vierailijoille, jotka onnistuivat toisen erän ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kahdesti.

Ensimmäisen pudotuspelimaalinsa iskenyt tulokaspuolustaja Travis Dermott pääsi nostamaan kädet kohti kattoa tarkan rannelaukauksen päätteeksi ja Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen pääsi nokikkain Andersenin kanssa Bruinsin Brad Marchandin pompoteltua kiekkoa hyökkäyssinisellä. Kapanen ei paikasta erehtynyt ja Marchand sai katsella jään pinnasta Kapasen kylmänviileää kiekon maaliin siirtoa.

Johtomaalin jälkeen Maple Leafs tyytyi tiivistämään puolustustaan roiskien kiekkoa pois omalta alueeltaan aina tilanteen tullessa. Bruins ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään lukuisia Maple Leafsin pitkästä kiekosta seuranneita hyökkäyspään aloituksia ja toiselle erätauolle siirryttiin vierailijoiden komennossa.

Päätöserässä Maple Leafsin vasta pudotuspeleissä kellumaan opetteleva lautta joutui kokeneen Bruinsin myrskyn silmään, eivätkä vierailijat pystyneet enää vastaamaan haasteeseen.

Kotijoukkue latoi kolmanteen erään neljä maalia Torey Krugin, DeBruskin, Pastrnakin ja Marchandin voimin. Krugin ja DeBruskin maalit syntyivät tasavajaalla, joka näytti olevan Maple Leafsille erityistä myrkkyä.

Pastrnak iski kiekon maalintekijän elkein verkkoon lähietäisyydeltä ja Marchand niittasi viimeisellä minuutilla kiekon tyhjään rysään sinetöiden urheasti taistelleen Maple Leafsin pudotuspelikevään ja samalla upean pudotuspelisarjan päätökseensä.

Bruins saa toisella kierroksella vastaansa Tampa Bay Lightningin, joka kukisti omassa otteluparissaan New Jersey Devilsin lukemin voitoin 4–1. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen on lauantaina.