NHL-yö: Capitals tasoitti sarjan, Bruinsille kolmas voitto

NHL / Aamuraportti
Aleksandr Ovetškin johdatti Capitalsin toiseen vierasvoittoon Blue Jacketsista.
Washington Capitals otti toisen voiton Columbus Blue Jacketsin kotikentällä ja tasoitti ottelusarjan. Boston Bruins puolestaan voitti Toronto Maple Leafsin myös vieraskentällä ja saa ottelusarjan katkolle seuraavaan kotiotteluunsa.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 1-3 (voitot 1-3)

Boston Bruins voitti vieraskentällä Toronto Maple Leafsin maalein 3−1 ja otti samalla kolmannen voiton sarjassa. Bruins pelasi ottelun ilman ykkössentteri Patrice Bergeronia, joka kärsii ylävartalovammasta.

Bruins sai otteluun erinomaisen alun: Puolustaja Torey Krugin rannelaukaus siniviivalta painui maaliin, kun ensimmäistä erää oli pelattu vasta 28 sekuntia. Esityön maaliin tekivät Kevan Miller sekä kiekon Maple Leafsin alueelle pitkällä kuljetuksella tuonut David Pastrnak.

Maple Leafs tasoitti ottelun vielä ensimmäisessä erässä Tomas Plekanecin maalilla. Maalin syöttivät veteraani Patrick Marleau sekä ottelusarjan tehokkain Maple Leafs -pelaaja Mitch Marner. Maali oli kesken kauden Torontoon kaupatun Plekanecin ensimmäinen osuma Maple Leafsin paidassa.

Ottelun toisessa erässä nähtiin yksi maali ja sen teki vierasjoukkue Bruins. Bergeronin paikalla ykkösketjun keskellä pelannut Riley Nash voitti aloituksen omassa päässään ja Maple Leafsin puolustaja Jake Gardiner ei pystynyt pitämään omaa siniviivaansa kiinni vaan hukkasi kiekon. Pastrnak ja Brad Marchand pääsivät tilanteessa hyökkäämään kahdella yhtä vastaan Marchandin ollessa lopulta se, joka siirsi kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Maple Leafsin hyökkäysinto kostautui ja erän ainoan maalin teki vastahyökkäyksestä Jake DeBrusk saaden syötön maaliinsa David Krejciltä.

Maple Leafs voitti ottelun laukaukset peräti 32-21, onnistuen yllättämään ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Bruins-maalivahti Tuukka Raskin vain kertaalleen.

Maple Leafsin nuorista tähdistä Auston Matthews ja William Nylander ovat molemmat keränneet nyt neljässä pudotuspeliottelussa vain yhden tehopisteen.

Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla Bruinsille seuraavassa Bostonissa pelattavassa ottelussa.

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 1-4 (voitot 2-2)

Washington Capitals otti toisen peräkkäisen voiton vieraissa maalein 4−1 ja tasoitti ottelusarjan voitot Columbus Blue Jacketsia vastaan. Capitals hallitsi ottelua ja voitti laukaukset kohti maalia 33−24.

Ensimmäisessä erässä Capitals järjesti kovan mylläkän Sergei Bobrovskyn maalille ja Tom Wilsonin siniviivalaukaus painui verkkoon. Maaliin merkittiin syöttäjäksi ainoastaan Jevgeni Kuznetsov. Kolme (1+2) tehopistettä saalistanut venäläinen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Toisessa erässä Capitals iski jälleen kertaalleen, tällä kertaa ylivoimalla. T.J. Oshie löi maalinedustalta paluukiekon verkkoon ja Capitalsin kahden maalin johtoon. Blue Jacketsin Cam Atkinsonilla oli hetkeä aikaisemmin mahdollisuus purkaa tilanne, mutta hänen rystynostonsa katkaisi siniviivalla Capitals-puolustaja John Carlson.

Kolmannessa erässä Capitals-kapteeni Aleksandr Ovetškin teki jo ratkaisevan tuntuisen 3−0-maalin terävällä rannelaukauksella. Blue Jacketsin ainoan maalin teki Boone Jenner, joka ohjasi Josh Andersonin viivalaukauksen ohi Capitals-maalivahti Braden Holtbyn.

Holtby torjui maalillaan 23 kertaa ja virkaveli Bobrovsky puolestaan venyi kiekon eteen 29 kertaa.