NHL-yö: James Reimer torjui voiton runkosarjan päättäneessä ottelussa - Borgströmille uran avausmaali

NHL / Aamuraportti
James Reimer loukkaantui ottelussa torjuttuaan ensin 33 kertaa.
Muiden joukkueiden jo päätettyä runkosarjan Boston Bruins ja Florida Panthers pelasivat TD Gardenissa yön ainoan kamppailun. Ilman panosta pelannut vierasjoukkue voitti ottelun numeroin 4-2.

Ilman Aleksander Barkovia pelannut Florida Panthers voitti Boston Bruinsin toistamiseen muutaman päivän sisään ja päätti kautensa viiden ottelun voittoputkeen. Ottelulla ei ollut Panthersille suurempaa merkitystä, sillä loppukauden huima kiri ei riittänyt pudotuspelipaikkaan.

Sen sijaan haluttoman näköisesti pelanneet bostonilaiset olisivat voitollaan varmistaneet Itäisen konferenssin voiton ja sitä myötä kotiedun aina mahdolliseen konferenssifinaaliin saakka.

Vierasjoukkue oli ottelussa hereillä heti alusta asti. Frank Vatrano karvasi kiekon hyökkäyssiniviivalla Bruinsin Matt Grzelcykilta. Takaa nouseva neljättä NHL-otteluaan pelannut Henrik Borgström sai kiekon laituriltaan ja yllätti laukauksellaan Tuukka Raskin. Maali oli suomalaiselle uran ensimmäinen.

Muutamia minuutteja myöhemmin kotijoukkueen varakapteeni David Backes katkaisi syötön keskialueella ja taisteli kiekon Bruinsille. Parin kymmenen sekunnin pyörityksen päätteeksi Kevin Miller laukoi pari kertaa, joista toisen jälkeen Backes laittoi kiekon sisään.

Maalin jälkeen bostonilaiset saivat hyvän vaihteen päälle, mutta James Reimer venyi huipputorjuntoihin. Erityisesti Noel Alciari ja Danton Heinen pääsivät huippupaikoille, mutta eivät onnistuneet ohittamaan kanadalaista.

Erän loppupuolella Pantherskin pääsi pidempiin hyökkäyksiin. Yhden pitkän hyökkäysalueen painostuksen lopuksi vierasjoukkue riisti kiekon ja pelasi sen nopeilla syötöillä Vatranolle, joka yllätti Raskin. Vatrano siirtyi joukkueeseen juuri Bruinsista helmikuussa.

Maalin jälkeen David Pastrnak otti tyhmän jäähyn hyökkäyspäädyssä. Panthersin lähes erän loppuun saakka kestäneellä ylivoimalla Rask piti torjunnoillaan Bruinsin yhden maalin päässä.

Heti toisen erän alussa vierasjoukkueen painostus jatkui. Jared McCann sai huippupaikan maalin edustalla, mutta siirsi kiekon hieman tolpan vierestä ohi. Panthers jatkoi halliten peliä puolustaen tarkasti ja iskien nopeilla vastahyökkäyksillä.

Kotijoukkue ei saanut juuri edes laukauksia maalille muutoin kuin ylivoimalla, jonka aikana Reimer piti vierasjoukkueen maalin edellä.

Maalivahdit kestivät molemmissa päissä, kunnes Panthers lisäsi johtoaan ottelun puolivälin jälkeen. Maxim Mamin laukoi kiekon maaliin Bruins-puolustuksen rikkoutuessa parilla nopealla poikittaissyötöllä.

Kotijoukkue palasi kolmanteen erään kuin eri joukkueena. Näytti siltä, että bostonilaiset olisivat vasta toisella erätauolla ymmärtäneet panoksensa ottelussa. Reimer piti torjunnoillaan vieraita kuitenkin kahden maalin edellä, kunnes Pastrnak osui erän puolivälissä ylivoimalla Patrice Bergeronin oivallisesta syötöstä. Maali oli nuorelle tshekkitähdelle jo kauden 35.

Kotijoukkueen ylivoima ei päättynyt maaliin, sillä Jonathan Buberdeau kärsi 2+2 minuutin jäähyä korkeasta mailasta. Näin ollen Bruinsin painostus jatkui voimakkaana ja Pahters joutui vaihtamaan kiekkosateen päätteeksi maalille Roberto Luongon loukkaantuneen Reimerin tilalle.

Sama pyöritys jatkui tasakentällisin Luongoakin vastaan, kunnes Jevgeni Dadonov katkaisi bostonilaisten selkärangan alle kaksi minuuttia ennen loppua kauden 28. maalillaan. Venäläinen siirsi kiekon Raskin torjunnan jälkeen maaliin.

TD Gardenin kotijoukkueen loppukiri alkoi liian myöhään ja Reimer sekä Luongo varmistivat voiton 25 torjunnalla viimeisessä erässä. Voitto oli Panthersille kauden 44., joka on seuralle toiseksi paras saldo kautta aikojen. Siitä huolimatta viimeinen pudotuspelipaikka jäi joukkueelta pisteen päähän.