NHL-kierroksen topit ja flopit: Bluesin pudotuspelihaaveille kolaus − Blackhawks kiri takamatkalta voittoon

NHL / Aamuraportti
Duncan Keith ja Alex DeBrincat heittivät kapuloita Bluesin rattaisiin.
Chicago Blackhawks ryöväsi St. Louis Bluesin pudotuspelitaistelun kannalta tärkeät pisteet kirimällä tappioasemasta voittoon. Anaheim Ducks varmisti pudotuspelipaikkansa ja Buffalo Sabres puolestaan parhaimmat asetelmat varausvuoroarvontaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Blackhawks kiri takaa voittoon

Täysin panoksetta pelannut Chicago Blackhawks mutkisti St. Louis Bluesin taistelua pudotuspelipaikoista kirimällä 3−1-tappioasemasta 3−4-voittoon. Isäntäjoukkue Blues johti ottelua kahdella maalilla vielä toisen erän puolivälissä, kunnes Blackhawksin Blake Hillman käynnisti vierailijoiden kirin.

Hillman tykitti 3−2-kavennuksen ja uransa ensimmäisen NHL-maalin suoraan Nick Schmaltzin syötöstä terävällä lämärillä. Osuma syntyi kaiken lisäksi alivoimalla, sillä Duncan Keith oli aiemmin komennettu jäähyaitioon koukkaamisesta.

Alex DeBrincat puolestaan tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä ja syötti lopuksi myös ottelun voittomaalin yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria. Vasta kauden toisen maalinsa iskenyt Keith kiitti DeBrincatin tarjoilusta ja tälläsi loppulukemat 3–4 ylivoimalla.

Pisteittä jäänyt Blues on nyt pisteen päässä Colorado Avalanchesta ja Läntisen konferenssin viimeisestä vapaasta pudotuspelipaikasta, kun molemmilla joukkueilla on pelaamatta vielä kaksi ottelua.

Ducks jälleen pudotuspeleihin

Anaheim Ducks varmisti kuudennen peräkkäisen pudotuspelikeväänsä, kun se kaatoi Minnesota Wildin kotonaan maalein 3–1. Tasaisessa ottelussa Ducksin maaleista vastasivat ottelun tasoittanut Nick Ritchie, voittomaalin vajaat neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä tasoittanut Ondrej Kase sekä tyhjään maaliin loppunumerot viimeistellyt Andrew Cogliano.

Muita Ducksin illan onnistujia olivat kaksi syöttöä mieheen tarjoilleet Josh Manson ja Francois Beauchemin sekä 26 kertaa torjunut Ryan Miller.

Flopit

Sabres jälleen sarjataulukon pahnanpohjimmainen

Buffalo Sabres taipui liigan kellarikerroksen kohtaamisessa Ottawa Senatorsille numeroin 2–4, mikä tiesi sitä, että puhvelipaidat jäävät kolmatta kertaa viiden kauden sisään liigan sarjataulukon hännänhuipuksi.

Sabres aloitti ottelun vahvasti, kun Ryan O'Reilly vei isännät johtoon tyylikkäällä läpiajomaalillaan, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua vasta puoli minuuttia. Senators meni kuitenkin menojaan ladottuaan ensimmäiseen erään kaksi maalia, eikä Sabres onnistunut enää kuromaan annettua etumatkaa umpeen.

Liigan jumboksi jääminen tietää Sabresille sitä, että sillä on suurin todennäköisyys napata ensi kesän varaustilaisuuden ykkösvaraus varaustilaisuutta edeltävästä varausvuoroarvonnasta.

Senators pelasi ottelun ilman kapteeniaan Erik Karlssonia, joka mitä todennäköisimmin jättää kauden loputkin kaksi ottelua väliin. Senatorsin mukaan Karlsson haluaa pysyä kotona ja viettää aikaa vaimonsa kanssa. Pariskunta menetti syntymättömän lapsensa viime kuun lopulla.