NHL-kierroksen topit ja flopit: Viisi suomalaista rikkonut nyt 60 tehopisteen rajapyykin – Rantaselle täyteen 80 tehopistettä

NHL / Aamuraportti
Teuvo Teräväinen teki maalin Arizona Coyotesia vastaan.
Kuva © Getty Images
Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat tehokkaina Carolina Hurricanesin voittaessa Arizona Coyotesin. Mikko Rantanen sai täyteen 80 tehopistettä ensimmäisenä suomalaisena sitten Teemu Selänteen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Aho ja Teräväinen liittyivät 60 tehopisteen kerhoon

Carolina Hurricanesin suomalaiset Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen tekivät molemmat kaksi tehopistettä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan ja rikkoivat samalla 60 tehopisteen rajan. Suomalaisista aiemmin tällä kaudella kyseisen rajapyykin olivat jo rikkoneet Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Patrik Laine.

Edellinen kerta, kun viisi suomalaista on saavuttanut 60 tehopisteen rajan yhdellä kaudella koettiin kaudelta 1987-88. Tuolloin Jari Kurri, Mikko Mäkelä, Esa Tikkanen, Christian Ruuttu ja Petri Skriko ylsivät vastaavaan.

Kuudeskin suomalainen saattaa vielä tällä kaudella liittyä 60 tehopisteen kerhoon. Mikael Granlundilla tehopisteitä on tällä hetkellä kasassa 58 ja Minnesota Wildilla otteluita runkosarjassa jäljellä vielä yhdeksän.

Rantaselle täyteen 80 tehopistettä

Mikko Rantasen maali oli laiha lohtu Colorado Avalanchelle, kun joukkue hävisi kotonaan Los Angeles Kingsille peräti 7-1. Rantanen pidensi kuitenkin pisteputkeaan nyt jo kahdeksaan otteluun ja sai samalla täyteen 80 tehopistettä.

Rantanen on tehnyt nyt pelaamissaan 73 ottelussa 27 maalia ja antanut 53 maalisyöttöä. Viimeksi suomalainen on rikkonut 80 tehopisteen rajan kaudella 2010-11, kun Teemu Selänne teki 80 (31+49) tehopistettä.

Avalanchen ja Kingsin välisen ottelun tähti oli peräti neljä maalia Kingseille tehnyt Anze Kopitar.

Tampa Bay Lightningille seuraennätys

Tampa Bay Lightning voitti runsasmaalisessa ottelussa New York Islandersin maalein 7-6. Voitto oli Lightningin tämän kauden 51. ja seurahistorian uusi ennätys runkosarjavoitoissa.

Brayden Point (1+2) ja J.T. Miller (2+0) olivat Lightningin tehokkaimmat pelaajat. Islandersin Jordan Eberle (0+3) ja Anthony Beauvillier (2+1) puolestaan tekivät molemmat kolme tehopistettä.

Flopit

Florida Panthersin pudotuspelihaaveille kolaus

Florida Panthers ei onnistunut ohittamaan Columbus Blue Jacketsin maalivahtia Sergei Bobrovskia ja hävisi puhtaasti 4-0. Panthers laukoi 33 kertaa kohti Blue Jacketsin maalia ja pääsi pelaamaan neljästi ylivoimalla ilman tulosta.

Panthers käy kovaa taistelua Itäisen konferenssin viimeisestä villin kortin paikasta pudotuspeleihin. Viimeisessä pudotuspelipaikassa on kiinni tällä hetkellä New Jersey Devils, josta Panthers on pisteen päässä.

Blue Jacketsille voitto oli jo kymmenes perättäinen. Voittoputki on yhdessä Colorado Avalanchen ja Tampa Bay Lightningin kanssa tämän kauden pisin.

Detroit Red Wings jatkaa tappioiden tiellä

Detroit Red Wings hävisi kotonaan Washington Capitalsille vähämaalisen ottelun numeroin 1-0. Red Wings laukoi 39 kertaa kohti Capitalsin maalia, mutta ei onnistunut ohittamaan Philipp Grubaueria kertaakaan.

Red Wings on viimeisistä 12 ottelusta onnistunut voittamaan yhden. Joukkueella ei ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle