NHL-kierroksen topit ja flopit: Rantasen huima vire jatkuu, Laine loukkaantui

NHL / Aamuraportti
Mikko Rantanen ohittaa Anton Forsbergin.
Kuva © Getty Images
Mikko Rantanen jatkoi pistetehtailuaan, tällä kertaa Chicago Blackhawksin kustannuksella. Patrik Laine loukkaantui ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rantanen seitsemän ottelun pisteputkessa

Mikko Rantasen maali ja maalisyöttö auttoivat Colorado Avalanchen voittoon Chicago Blackhawksista maalein 5−1. Voitto vankisti Avalanchen asemia taistelussa Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Rantanen on nyt seitsemän ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on tehnyt 15 (4+11) tehopistettä. Koko kauden saldo on 79 (26+53) tehopistettä, ja hän on vain yhden tehopisteen päässä Teemu Selänteen kaudella 2010−11 tekemistä tehopisteistä. Selänteen 80 tehopistettä ovat kovimmat suomalaisen tekemät tehopisteet seitsemään vuoteen.

Florida Panthers taistelee yhä pudotuspelipaikasta

Florida Panthers otti selvän voiton Ottawa Senatorsista vieraskentällä maalein 7-2 ja on nyt vain pisteen päässä Itäisen konferenssin viimeisestä villin kortin paikasta pudotuspeleihin.

Aleksander Barkov syötti ottelussa kaksi maalia ja on tehnyt nyt viimeisissä 19 ottelussa 26 tehopistettä. Panthersin tehokkain pelaaja on tehnyt tällä kaudella 73 (26+47) tehopistettä.

Columbus Blue Jacketsin voittoputkelle jatkoa

Columbus Blue Jackets otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti vieraskaukalossa New York Rangersin maalein 5−3. Voitollaan Blue jackets nousi tasapisteisiin divisioonavastustaja Pittsburgh Penguinsin kanssa Metropolien divisioonassa.

Blue Jacketsin Artemi Panarin teki kolme maalia ja yhteensä neljä tehopistettä. Panarin on summannut viimeisissä 16 pelissään 22 tehopistettä. Markus Nutivaara puolestaan teki hienolla rannelaukauksella kauden viidennen maalinsa.

Christopher Gibsonin ryhtiliike

New York Islandersin suomalaisvahti Christopher Gibson palasi tasolleen Islandersin napatessa 4−1-voiton Pittsburgh Penguinsistä. Edellisessä aloittamassaan ottelussa viisi maalia selkänsä taakse päästänyt Gibson luisteli maalin suulle aivan uudella ilmeellä ja koppasi ottelussa 36 torjuntaa.

Conor Sheary oli ainoa Gibsonin ohittamaan pystynyt Penguins-peluri.

Flopit

Patrik Laine loukkaantui

Patrik Laine loukkaantui Winnipeg Jetsin ja Los Angeles Kingsin välisessä ottelussa. Laine sai ottelun toisessa erässä Kings-puolustaja Alec Martinezin laukoman kiekon oikeaan jalkaansa ja joutui jättämään kaukalon. Jets-luotsi Paul Mauricen luonnehdinnan mukaan vamma ei kuitenkaan ole vakava.

Loukkaantumisen myötä Laineen 15 ottelun pisteputki katkesi. Pisteputki oli pisin alle 20-vuotiaan tekemä NHL:n historiassa.

Dallas Stars hävisi jälleen vieraissa

Dallas Stars hävisi kuudennen ottelun putkeen vieraskaukalossa, kun Washington Capitals oli parempi maalein 4−3. Stars taistelee tiukasti Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä Colorado Avalanchen ja Anaheim Ducksin kanssa.

Devils jäi täysin jyrän alle

Starsin tavoin omassa konferenssissaan tiukasti pudotuspelipaikoista kamppaileva New Jersey Devils oli aivan vastaantulija joukkueen kohdatessa San Jose Sharksin. Ensimmäisen erän jälkeen haipaidat johtivat ottelua jo 3−1, ja lopullisen ratkaisun isännät iskivät toisessa erässä iskemällä vielä kolme maalia lisää.

Devils laukoi ottelussa 28 kertaa, mutta maaliin asti tiensä löysi vain kaksi laukausta siinä, missä Sharks heilutti reppua kuudesti 25 laukauksella. Neljä vetoa 14:stä ohitseen päästäneen Devils-vahti Cory Schneiderin iltapuhde jättikin toivomisen varaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle