NHL-kierroksen topit ja flopit: Phaneuf ja Gaborik tehoilivat heti uusissa seuroissaan

NHL / Aamuraportti
Marian Gaborik oli isossa roolissa heti ensimmäisessä pelissään Senators-paidassa.
Kuva © Getty Images
Keskiviikkona kaupatut Dion Phaneuf ja Marian Gaborik aloittivat tehokkaasti uusissa seuroissaan. Chicago Blackhawks kyntää syvällä, mutta Arizona Coyotes on löytänyt tehokkaan vireen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ympäristönvaihdos piristi

Sekä Dion Phaneuf että Marian Gaborik onnistuivat maalinteossa heti uusissa seuroissaan. Edellisen kerran lokakuussa viimeistellyt Phaneuf teki Los Angeles Kingsin ainoan maalin 1−3-tappiossa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Gaborik puolestaan keräsi tehot 1+1, kun Ottawa Senators nappasi 3−2-jatkoaikavoiton Buffalo Sabresista. Slovakkihyökkääjä teki joukkueensa avausmaalin ja syötti Derick Brassardin tasoitusmaalin kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Senatorsin voittomaalin jatkoajalla teki Mike Hoffman, ja Matt Duchene sai syöttöpisteen jokaiseen joukkueensa osumaan.

Coyotesilla vahva vaihe

Läntisen konferenssin jumbojoukkue Arizona Coyotes päihitti kotonaan Montreal Canadiensin. Voitto oli Coyotesille kolmas peräkkäinen ja viides peräkkäinen peli, kun joukkue pääsi pisteille. Coyotesin sankari oli 1+3-tehoillaan tulokashyökkääjä Clayton Keller, joka on viidessä viime pelissä kerännyt tehot 3+5.

Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta torjui Canadiensia vastaan 34 kertaa. Viiden viime pelin ajalta Raannan torjuntaprosentti on yli 94.

Halak nollasi Rangersin New Yorkin paikalliskamppailussa

Jaroslav Halak venyi 50 torjuntaan ja piti nollapelin, säkenöivä tulokassentteri Mathew Barzal syötti kaikki New York Islandersin maalit joukkueen 3−0-kotivoitossa New York Rangersia vastaan. Kertaalleen Rangers onnistui ohittamaan Halakin, mutta David Desharnais'n osuma hylättiin potkumaalina.

Flopit

Blackhawksille jo kahdeksas peräkkäinen tappio

Chicago Blackhawksin tappioputki vain jatkuu. Anaheim Ducksia vastaan Läntisen konferenssin pohjalle ajautunut joukkue johti ottelua jo 2−0, mutta vierasjoukkue tasoitti jo ensimmäisessä erässä ja teki voittomaalin kolmannessa erässä. Blackhawks on hävinnyt kaikki kahdeksan helmikuun otteluaan ja onnistunut vain yhdessä pelissä tekemään enemmän kuin kaksi maalia.

Red Wings suli jo ensimmäisessä erässä

Tampa Bay Lightning onnistui tekemään voittoon tarvittavan määrän maaleja jo seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Steven Stamkos ja Nikita Kutšerov veivät vierasjoukkueen 2−0-johtoon. Stamkos teki lopulta kaksi maalia ja Kutšerov keräsi tehot 1+3. Detroit Red Wingsin ainoan maalin teki toisen erän lopulla Tomas Tatar.

» Lähetä palautetta toimitukselle