NHL-kierroksen topit ja flopit: Maalivahtien kierros, Vegas Golden Knights ennätykseen

NHL / Aamuraportti
Golden Knightsin voittomarssi ei ota hyytyäkseen.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knights otti kauden 34. voittonsa ja maalivahdit olivat vahvoja. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Maple Leafs lakaisi Rangersin maton alle

Curtis McElhenney torjui 25 kertaa New York Rangersia vastaan ja nappasi kauden toisen nollapelinsä Toronto Maple Leafsin voittaessa Rangersin 4−0 New Yorkissa. Maple Leafsin kakkosmaalivahdin McElhenneyn ei paljoa tarvinnut maalillaan huhkia kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa maalivahti toimi tehokkaana tulppana Rangersin takaa-ajoyrityksille.

26-vuotiaasta Justin Hollista tuli NHL-historian kuudes puolustaja, joka teki maalin uransa kahdessa ensimmäisessä NHL-ottelussa. Holl teki ottelun avausmaalin ja samalla voittomaalin laukomalla ranteella b-pisteen kaarelta ohi maskissa olleen Henrik Lundqvistin.

Maple Leafs voitti runkosarjan kaikki kolme otteluaan Rangersia vastaan.

Golden Knights ennätykseen

Vegas Goiden Knights voitti Winnipeg Jetsin jatkoajalla 3−2 ja teki samalla NHL-historiaa voittaen ensimmäisellä kaudellaan laajennusjoukkueista eniten pelejä. Voittoja on tältä kaudelta kerääntynyt jo 34.

Suomalaiset olivat ottelussa hyvin esillä, sillä Golden Knightsin Erik Haula iski kauden 19. maalinsa irtokiekosta ja Jetsin Joel Armia keräsi pisteet 1+1.  

Rinne nollasi kuninkaat

Pekka Rinne torjui 19 kertaa, kun Nashville Predators voitti kotonaan Los Angeles Kingsin 5−0. Nollapeli oli Rinteelle toinen putkeen.

Wardille nollapeli

Cam Ward otti 27 torjuntaa Carolina Hurricanesin kotiottelussa Montreal Canadiensia vastaan ja kirjautti kauden toisen nollapelinsä. Wardin paras hetki tuli toisen erän lopussa, kun hän otti alivoimalla näyttävän tuplatorjunnan.

Säteri pääsemässä NHL-uraan kiinni

Harri Säteri nappasi toisen voittonsa putkeen Florida Panthersin maalilla, kun Panthers kellisti Buffalo Sabresin vierasjäällä 4−2. Säteri on nyt voittanut aloittamistaan otteluistaan kolme ja hävinnyt kolme. Panthersin ottelun pistemies oli puolustaja Keith Yandle, joka naputti pisteet 1+2.

Senatorsin alamäessä pieni pomppu

Erik Karlsson katkaisi Ottawa Senatorsin kuuden ottelun tappioputken lämäämällä jatkoajalla ylivoimamaalin Anaheim Ducksia vastaan. Maali oli Karlssonille kauden viides. Mike Condon teki Senatorsin maalilla 30 torjuntaa varmistaen Senatorsin 2−1-jatkoaikavoiton.

Voitosta huolimatta Senatorsilla on matkaa pudotuspelipaikkaan 15 pistettä ja NHL:n siirtotakarajan lähestyessä spekulaatiot pelaajamyynneistä joukkueen ympärille ovat kiihtyneet.

Hischier iski voittomaalin

Nico Hischier iski New Jerseylle Devilsille kolmannen erän lopussa voittomaalin, kun Devils kukisti Philadelphia Flyersin kotonaan 4−3. Maali oli viime kesän ykkösvaraukselle ensimmäinen yhteentoista otteluun. Tulokas on nyt kerännyt 50 otteluun 31 pistettä.

Flopit

Lundqvist uhrattiin

Henrik Lundqvist jouduttiin vaihtamaan Rangersin maalilta toisen erän alussa Toronto Maple Leafsin mentyä johtoon 4−0. Maalit olivat toisaalta kohtuullisen vaikeita torjuttaviksi. Vaihto ei nostanut joukkuetta enää mukaan voittokamppailuun.

Allenin itseluottamusta koetellaan

Jake Allen otti 43 torjuntaa St. Louis Bluesin maalilla Boston Bruinsia vastaan, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Tappio oli Allenille viides peräkkäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle