NHL-kierroksen topit ja flopit: Boston Bruins jatkoi pisteputkeaan, Teräväinen teki kaksi maalia

NHL / Aamuraportti
Teuvo Teräväinen ohitti Carey Pricen kahdesti.
Kuva © Getty Images
Boston Bruins voitti vieraissa Ottawa Senatorsin ja kasvatti pisteputkensa jo 18 peräkkäisen ottelun mittaiseksi. Teuvo Teräväinen teki kaksi maalia ja syötti ottelun voittomaalin, kun Carolina Hurricanes kaatoi Montreal Canadiensin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Teräväinen tehokkaana

Carolina Hurricanes vei lopulta voiton tasaisessa ottelussa Montreal Canadiensia vastaan maalein 6−5. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin vierasjoukkue Hurricanesin Teuvo Teräväinen. Teräväinen teki kaksi maalia ja syötti Justin Williamsin voittomaalin.

Teräväisellä on nyt 49 pelaamassaan ottelussa kasassa 39 (13 + 26) tehopistettä, hänen piste-ennätyksensä on viime kaudella tehdyt 45 tehopistettä.

Boston Bruins jatkoi pisteputkeaan

Boston Bruins voitti vieraissa Ottawa Senatorsin 3−2 ja Tuukka Rask torjui 21 kertaa Bruinsin maalilla. Ottelu oli Bruinsille jo 18 peräkkäinen, jossa joukkue ottaa vähintään yhden pisteen – pisteputki on Bruinsin seurahistorian toiseksi pisin.

Bruinsin seurahistorian pisin pisteputki on kaudelta 1940−41, jolloin joukkue otti pisteitä 23 peräkkäisessä ottelussa.

Crosby kiilasi toiseksi Penguinsin pistepörssissä

Kotijoukkue Pittsburgh Penguins murjoi Minnesota Wildin maalein 6−3. Jevgeni Malkin (2+1), Phil Kessel (0+3) ja Sidney Crosby (0+3) olivat kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat.

Crosby ohitti ottelussa Jaromir Jagrin Penguinsin kaikkien aikojen pistepörssissä ja on nyt seurahistorian toiseksi tehokkain Mario Lemieuxin jälkeen. Crosbyllä on tehopisteitä nyt 1082, kun Lemieux teki niitä aikoinaan peräti 1723.

Flopit

New Jersey Devilsille neljäs peräkkäinen tappio

New Jersey Devils hävisi neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun Nashville Predators kävi Prudential Centerissä hakemassa 3−0-voiton. Tasaisessa Metropolien divisioonassa Devilsillä ei olisi varaa pitkiin tappioputkiin.

Pekka Rinne torjui 27 kertaa ja pelasi kauden neljännen nollapelinsä Predatorsin maalissa.

Colorado Avalanchella vaikeaa voittoputken jälkeen

Colorado Avalanche kärsi toisen peräkkäisen tappionsa kun se hävisi vieraskentällä St. Louis Bluesille maalein 1−3. Avalanche oli ennen kahta tappiotaan kymmenen ottelun voittoputkessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle