NHL-kierroksen topit ja flopit: Unelmakausi jatkuu - Golden Knights NHL:n piikkipaikalle

NHL / Aamuraportti
NHL:n kärkiryhmä tuulettaa.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knights ja Philadelphia Flyers jatkoivat vahvoja otteitaan, Laine ja Ovetškin osuivat. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Tulokasjoukkue nousi koko liigan kärkeen...

Laajennusjoukkue Vegas Golden Knights pomppasi NHL:n piikkipaikalle voitettuaan Carolina Hurricanesin vierasjäällä maalein 5-1. Golden Knights on kerännyt 66 pistettä 46 ottelusta, yhden enemmän kuin itäisen konferenssin kärkijoukkue Tampa Bay Lightning ja kolme lännen haastaja Winnipeg Jetsiä enemmän.

...Kuuma Flyers puolestaan pudotuspelitaistoon

Philadelphia Flyers jatkoi vahvaa alkuvuoden virettään, kun se kaatoi sunnuntai-iltapäivän ottelussaan Washington Capitalsin. Travis Konecnyn jatkoaikaosuma toi Yhdysvaltain pääkaupungissa vierailleelle pennsylvanialaisryhmälle kolmannen peräkkäisen voittonsa. Samalla voitto oli joukkueelle jo seitsemäs kahdeksaan viime otteluun.

Voittonsa myötä Flyers nousi pudotuspelipaikalle ensimmäistä kertaa sitten marraskuun alun.

Laine maalasi, Hellebuyck pysäytti

Winnipeg Jetsin Patrik Laine vastasi ottelun ainokaisesta, kun Jets nujersi kotikaukalossaan Vancouver Canucksin. Suomalaishyökkääjän kauden 21. maali syntyi maalin edustalta Blake Wheelerin mainion esityön jälkeen.

Myös Jets-vahti Connor Hellebuyck oli joukkueensa hahmoja. Ensimmäiseen tähdistöotteluunsa viikonloppuna matkaava amerikkalaisvahti torjui 29 kiekkoa ja saalisti näin kauden neljännen nollapelin.

Flopit

Paikallistappioon seisoskelulla

Anaheim Ducks jäi paikallisvastustaja San Jose Sharksin jalkoihin kotijäällään, vaikka vastustaja Sharks pelasi toisena iltana peräkkäin.

Ducks-kapteeni Ryan Getzlaf löysikin syyn tappioon juuri jaloista.

− Seisoskelimme liikaa jäällä emmekä hyödyntäneet riittävästi tuoreita jalkojamme, Getzlaf moitti omiensa asennetta.

Ovetškinille maali, mutta Capitalsille jälleen tappio

Washington Capitals kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se nöyrtyi Philadelphia Flyersille jatkoajan jälkeen kotijäällään.

Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetškin vankisti asemiaan maalipörssin kärjessä tehtyään joukkueensa ainokaisen. Ovetškinilla on nyt koossa 29 osumaa, ja hän johtaa maalintekijätilastoa kahden maalin erolla ennen Lightningin Nikita Kutšerovia ja New York Islandersin Anders Leetä.

» Lähetä palautetta toimitukselle