NHL-kierroksen topit ja flopit: Spezza ja Severson iskivät kahdesti, Lundqvistille ennätys

NHL / Aamuraportti
Henrik Lundqvist saavutti jälleen 20 voiton rajapyykin.
Henrik Lundqvist ja Juuse Saros olivat erinomaisessa vireessä, Jason Spezza palasi tehokkaana katsomosta kokoonpanoon. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit

Lundqvistille tilastohistoriaa

New York Rangersin Henrik Lundqvist torjui kauden 20. voittonsa kotiottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Lundqvistista tuli NHL-historian ensimmäinen maalivahti, joka on kaikkina 13 NHL-kautenaan torjunut vähintään 20 voittoa kaudessa. Yksikään muu maalivahti ei ole NHL:ssä yltänyt vähintään 20 voittoon 13 kauden ajan putkeen.

Ottelu päättyi Rangersin 5–1-voittoon. Rick Nash teki kaksi maalia ja Lundqvist torjui 25 kertaa. Flyers vaihtoi viisi maalia päästäneen Bryan Elliottin Michal Neuvirthiin toisen erän jälkeen.

Severson iski kaksi maalia

New Jersey Devilsin luottopakki Damon Severson iski 1,5 minuutin sisään kaksi maalia, kun Devils voitti vierasjäällä New York Islandersin 4–1. 23-vuotias Severson on tällä kaudella tehnyt nyt yhteensä kuusi maalia, joka on hänen maaliennätyksensä.

Devils katkaisi voitollaan kuuden ottelun tappioputkensa.

Spezza  teki paluun ja maalasi kaksi

Dallas Starsin Jason Spezza palasi joukkueen kokoonpanoon vierasottelussa Detroit Red Wingsia vastaan levättyään katsomon puolella edellisessä ottelussa. Spezza vastasi näyttävästi valmentaja Ken Hitchcockin hyllytykseen niittaamalla kaksi maalia, kun Stars voitti Red Wingsin 4–2.

Spezzan molemmat osumat syntyivät ylivoimilla. Ensimmäisessä maalissa Spezza ohjasi John Klingbergin vedon sisään ja toisen hän pääsi viimeistelemään tyhjiin takatolpalta Aleksander Radulovin mahtavan syötön jälkeen.

Sarokselle nollapeli

Juuse Saros piti nollan Nashville Predatorsin voittaessa Vegas Golden Knightsin 1–0. Saros joutui venymään kiekon tielle 43 kertaa.

Yksi parhaimmista torjunnoista nähtiin kolmannessa erässä, kun Jonathan Marchessault pääsi Reilly Smithin syötöstä aivan nokikkain Saroksen kanssa, mutta Saros torjui Marchessaultin noston.

Flopit

Andersen pelasti Maple Leafsille pisteen

Toronto Maple Leafs oli kotiottelussaan jyrän alla St. Louis Bluesia vastaan, muitta kotijoukkueen maalivahti Frederik Andersen piti Maple Leafsin mukana pelissä esittäen tukun mainioita pelastuksia.

Maple Leafs oli lähellä varastaa voiton, koska joukkue meni kolmannessa erässä Connor Brownin alivoimamaalilla 1–0-johtoon. Alexander Steen kuitenkin tasoitti ansaitusti viimeisellä minuutilla, ja Vince Dunn ratkaisi ottelun vierasjoukkueelle jatkoajalla.