NHL-kierroksen topit ja flopit: Saros pysäytti Oilersin, Donskoi ratkaisi Calgaryssa

NHL / Aamuraportti
Saros oli täystyöllistetty Oilersia vastaan.
Kuva © Getty Images
Kakkosmaalivahdit nousivat päärooleihin yön NHL-kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Saros ahkeroi nollan, Donskoi tehoili

Juuse Saros urakoi voiton takuumiehenä, kun viime kevään Stanley Cup -finalisti Nashville Predators pysäytti Edmonton Oilersin maalein 4-0. Suomalaisvahdin kauden ensimmäiseen nollapeliin vaadittiin 46 torjuntaa.

San Jose Sharksin Joonas Donskoi oli tehokkaana, kun Sharks haki vierasvoiton Calgarysta. Paikallinen Flames kaatui maalein 3-2 Donskoin ottelun päätösminuuttien voittomaalilla. Aiemmin ottelun avauserässä raahelaislähtöinen hyökkääjä oli jo mukana alustamassa Timo Meierin maalia.

Stalock tuurasi mainiosti

Myös St. Paulissa päästiin onnittelemaan maalivahtia. Minnesota Wildin kakkostorjuja Alex Stalock sai torjuntavastuuta, kun joukkueen ykkösmaalivahti Devan Dubnyk oli loukkaantuneena sivussa.

Stalock käytti näytönpaikkansa mainiosti hyväkseen: mies johdatti nollapelillään joukkueensa 2−0-kotivoittoon Toronto Maple Leafsista. Nollapeli oli Stalockille ensimmäinen NHL-kaukaloissa sitten kevään 2015.

Tehokkaat paluut

Vähälle peliajalle alkukaudella jäänyt puolustaja Jon Merrill nousi ratkaisurooliin, kun tulokasjoukkue Vegas Golden Knights kukisti hallitsevan Stanley Cup -mestarin Pittsburgh Penguinsin kotonaan maalein 2-1.

Merrill iski ottelun voittomaalin kolmannessa erässä. Vasta kauden kuudetta otteluaan pelanneelle Merrillille osuma oli kauden ensimmäinen.

Myös joukkueen ykkösvahti, hiljattain pitkältä sairauslomalta palannut Marc-Andre Fleury onnistui mainiosti entistä joukkuettaan vastaan. Fleury torjui 24 kertaa ja antautui vain kerran.

Flopit

Capitals Bruinsia parempi, taas

Washington Capitalsista on muodostunut Boston Bruinsille todella vaikea vastustaja. Sama trendi jatkui yön kierroksellakin, kun Capitals kävi hakemassa Bostonista 5−3-vierasvoiton. Bruins on näin hävinnyt joukkueiden välisistä kohtaamisista 11 viimeisintä.

Vahvat alut, vai miten se meni?

Winnipeg Jets jäi jo avauserässä takaa-ajajaksi kotiottelussaan divisioonakilpailija Chicago Blackhawksia vastaan. Erätauolle mentäessä Blackhawks johti selvästi 3-0, ja marssi vakuuttavaan 5−1-voittoon.

Myös New York Islanders oli altavastaajana heti ottelunsa alussa. Columbus Blue Jackets vei avauserän niin ikään 3-0 puolustaja Zach Werenskin johdolla.

Islanders nousi tosin toisessa erässä vielä tasoihin, mutta jäi lopulta pisteittä.

» Lähetä palautetta toimitukselle