NHL-kierroksen topit ja flopit: Konferenssijohtajat kompastuivat, Bruinsin McAvoy jatkoi hienoa tulokaskautta

NHL / Aamuraportti
Charlie McAvoy lämäsi kiekon Lightningin verkkoon.
Boston Bruins ja Anaheim Ducks yllättivät konferenssijohtajat. Nathan MacKinnon rankaisi Jetsiä jatkoajalla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

McAvoy johdatti Bruinsin voittoon

19-vuotias tulokaspakki Charlie McAvoy keräsi pisteet 1+1 Boston Bruinsin kotiottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. McAvoy pelasi päälle 28 minuuttia ja valittiin ottelun ensimmäiseksi tähdeksi. Nuori amerikkalainen teki ottelun ensimmäisen maalin laukomalla kiekon siniviivalta ohi maskissa olleen Andrei Vasilevskin.

Boston Bruins ehti mennä toisessa erässä jo 3−0-johtoon, ennen kuin Lightning heräsi. Andrej Sustr ja Steven Stamkos toivat Lightningin maalin päähän, mutta Bruins vei ottelun lopulta 3−2.

Stamkos katkaisi kolmen ottelun pisteettömän jaksonsa tekemällä maalin ylivoimalla. Lightning-kapteeni pääsi laukomaan suoraan Nikita Kutšerovin erinomaisesta syötöstä korkeasta polviasennosta. Bruinsin Tuukka Raskilla ei ollut tilanteessa mitään mahdollisuuksia.

Ducks yllätti Bluesin

John Gibson torjui 36 kertaa, ja Antoine Vermette iski kaksi irtokiekkoa St. Louis Bluesin verkkoon, kun Anaheim Ducks voitti vierasottelussa Bluesin 3−2.

Ottelun ehkä näyttävin suoritus nähtiin, kun Ducks-puolustaja Cam Fowler teki Ducksin hyökkäysalueella laukaisuharhautuksen ja syötti kiekon poikki kentän Derek Roylle, jolla oli helppo työ siirtää Ducks 2−0-johtoon.

MacKinnon ratkaisi Jetsiä vastaan

Nathan MacKinnon saalisti pisteet 1+1 Colorado Avalanchen kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. MacKinnon iski ylivoimamaalin jatkoajalla Joel Armian kärsiessä joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta.

MacKinnon on astunut tällä kaudella esiin johtamaan Avalanchen joukkuetta. Vuoden 2013 NHL−varaustilaisuuden ensimmäisenä varattu pelaaja on nyt iskenyt 23 pelissä 28 pistettä.

Flopit

Erik Karlsson, Ottawa Senators

Ottawa Senatorsin kapteeni Erik Karlsson pelasi seitsemännen peräkkäisen pisteettömän ottelunsa, kun Senators hävisi vierasottelunsa Montreal Canadiensille 2-1. Kyseessä oli jo Senatorsin seitsemäs perättäinen tappio Tukholman tuplaottelun jälkeen. Karlsson on ehtinyt kuitenkin keräämään ennen kuivaa kauttaan pisteet 1+16.