NHL-kierroksen topit ja flopit: Kapteenit laivojensa komennossa, Pricelta vahva paluu

NHL / Aamuraportti
Carey Price palasi kaukaloon voitokkaasti.
Kuva © Getty Images
Aleksandr Ovetškin osui kolmesti. Carey Price palasi tolppien väliin torjuen nollapelin. Suomalaisista Erik Haulalle ja Mikko Rantaselle maalit. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Crosbylta heräämisen merkkejä

Tahmean alkukauden pelannut Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby oli ratkaisevassa roolissa joukkueensa 5−2-voitossa liigan kakkospaikkaa miehittävästä Tampa Bay Lightningista.

Tehot 2+1 iskenyt Crosby pelasi kauden 22 ensimmäistä ottelua tehoilla 5+10=15. Lukema voi kuulostaa hyvältä, mutta joukkueensa kolmeen Stanley Cup -mestaruuteen johdattaneelta Crosbylta on lupa odottaa enemmän. Kahteen viimeiseen otteluun Crosby on kuitenkin näyttänyt heräämisen merkkejä saalistaen tehot 3+2.

Vahvasti kauden aloittanut Penguins-hyökkääjä Phil Kessel oli mukana lähes jokaisessa joukkueensa maalissa keräten tehot 2+2. Penguinsin maalivahti Tristan Jarry oli myös hyvässä vireessä torjuen 35 kohtaamastaan laukauksesta 33.

Pricelta väkevä paluuottelu

Montreal Canadiensin ykkösvahti, maailman parhaaksi maalivahdiksikin tituleerattu Carey Price palasi ensimmäistä kertaa tolppien väliin sitten marraskuun alun. Vaikeasta alkukaudesta ei ollut merkkiäkään, kun Price nollasi tylysti Rasmus Ristolaisen edustaman Buffalo Sabersin lukemin 3−0.

Ottelussa 36 kertaa torjunut Price osoitti jälleen kuuluvansa taalaliigan ehdottomaan maalivahtieliittiin.

Sabres oli jo rikkomassa Pricen nollaa, kun Evander Kane onnistui ottelun loppuhetkillä lyömään kiekon verkkoon lähietäisyydeltä. Maali kuitenkin hylättiin, sillä Sabresin Sam Reinhartin katsottiin estäneen Pricen esteettömän liikkumisen.

Ovetškinille hatun täydeltä maaleja

Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetškin oli iskussa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja kolmannen viimeisessä viimeistellyt supertähti on vaikean viime kauden jälkeen palannut taas omalle tasolleen.

Ensimmäinen maali syntyi näyttävällä nousulla Capitalsin puolustuspäästä. Maalipörssin kärkeen ohi Lightningin Nikita Kutšerovin noussut Ovetškin on iskenyt kauden 25 pelaamassaan ottelussa 18 maalia.

Flopit

Arizona Coyotesin ahdinko jatkuu

Kauden 26 ottelustaan vain kuusi voittanut Arizona Coyotes kärsi tappion kotonaan Vegas Golden Knightsille lukemin 2−4. Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haulan maali jäi lopulta Coyotesin vahvasta loppukiristä ja Coyotes-hyökkääjä Brendan Perlinin näyttävästä soolomaalista huolimatta ottelun voittomaaliksi.

2−4-lukemat tyhjään maaliin viimeisteli Golden Knightsin laajennusvarauksessa Florida Panthersista poimima Jonathan Marchessault.

Kutšerovin ruuti märkää

Maali- ja pistepörssin toista sijaa miehittävä Lightningin supertähti Nikita Kutšerovin tahti on ilmiömäisen alkukauden jälkeen hyytynyt viime kierroksilla.

Neljä viimeisintä peliä ilman maalia pelannut ja vain yhden syöttöpisteen kerännyt Kutšerov ei onnistunut yön kierroksella Penguinsia vastaan pelaamassaan ottelussa kahdella laukauksellaan ohittamaan Penguinsin maalinsuulla seissyttä Jarrya.

Karlssonin Ottawa Senatorsilla vaikeaa

Kaksinkertaisen Norris-voittaja Erik Karlssonin kipparoima Ottawa Senators on kuuden ottelun tappioputkessa. Joukkue kärsi tappion kotipelissään New York Islandersia vastaan lukemin 1−2. Kuuteen otteluun vain kahdeksan tehtyä ja 21 päästettyä maalia on karu saldo, etenkin kun joukkueen takalinjoilta löytyy Karlssonin kaltaisia pistelinkoja.

Colorado Avalanchesta kesken kauden Senatorsiin siirtynyt Matt Duchene ei ole myöskään onnistunut halutulla tavalla. Vaikka Duchene vastasi joukkueensa ainoasta maalista illan ottelussa, oli se myös ensimmäinen kanadalaisen Senators-uralla. Kahdeksannessa ottelussa syntynyt ensimmäinen maali ja samalla ensimmäinen tehopiste ei vastaa sitä, mitä Senators häneltä odotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle