NHL-kierroksen topit ja flopit: Maple Leafs jyräsi Canadiensin, Islanders katkaisi Lightningin lennon

NHL / Aamuraportti
Frederik Andersen pelasi nollapelin Canadiensia vastaan.
Canadiensilla ei ollut aseita Frederik Andersenia ja Maple Leafsia vastaan Montrealissa. Auston Matthews iski kaksi maalia paluuottelussaan loukkaantumisen jäljiltä. Islanders katkaisi Lightningin viiden ottelun voittoputken Tampassa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Matthews ja Andersen illan sankarit Montrealissa

Auston Matthews iski kaksi maalia ja Frederik Andersen torjui 33 kertaa Toronto Maple Leafsin ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Andersen otti näyttävimmän torjuntansa ottelun toisessa erässä, kun hän torjui hanskallaan Brendan Gallagherin vedon. Andersen pelasi lopulta nollapelin.

Matthews iski kaksi maalia ottelun kolmannessa erässä. Ensin hän sai kiekon Canadiensin maalin edustalle Mitchell Marnerilta, josta hän nosti kiekon ylänurkkaan. Toinen maali syntyi Matthewsin kuljetettua kiekon omalta alueelta aina Maple Leafsin hyökkäyspäätyyn asti. Canadiens-puolustuksen peruutellessa Matthewsin edessä pääsi hän täysin vapaasti vetämään ranteella ylänurkkaan. Ottelu päättyi Maple Leafsille peräti 6—0.

Brock Nelson hassutteli Tampassa

Brock Nelson teki kenties ottelun näyttävimmän maalin, kun New York Islanders yllätti Tampa Bay Lightningin. Nelson harhautti Lightning-pakki Jake Dotchinin kulmauksessa, nousi maalille ja sutaisi kiekon pienellä ja nopealla liikkeellä takayläkulmaan, ohi polvillaan olleen Andrei Vasilevskin.

Islanders meni jo 4—0-johtoon kolmannen erän alussa, mutta Lightning kykeni kuromaan eron vielä maalin päähän. Ottelu ratkesi John Tavaresin tyhjiin tekemään maaliin. Tavares saalisti ottelussa pisteet 1+2. Ottelu päättyi 5—3 Islandersille.

Crawford muurina Pittsburghissa

Chicago Blackhawksin maalivahti Corey Crawford teki loistavan venytyksen aivan ottelun loppuhetkillä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Phil Kessel sai kiekon Jake Guentzililta maalin kulmalle ja veti suoraan syötöstä. Crawford onnistui kuitenkin venyttämään jalkansa laukauksen tielle.

Molemmat maalivahdit olivat ottelussa hyvässä vireessä. Penguinsin maalivahti Matt Murray torjui ottelussa 34 kertaa, Crawford 36. Blackhawks voitti ottelun 2—1.

Darling hyvässä vedossa

Scott Darling torjui pisteet Carolina Hurricanesille vierasottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Darling teki näyttävimmän torjuntansa jo ensimmäisen erän lopussa, kun Kyle Okposo sai näppärän ylivoimakuvion kautta kiekon Jack Eichelilta Hurricanesin maalin edustalle. Okposo ampui kiekon nopeasti rystyltä kohti maalia, mutta Darling heittäytyi kyljelleen maalin eteen ja sai torjuttua kiekon.

Darling torjui ottelussa yhteensä 24 kertaa. Sebastian Aho viimeisteli ottelun voittomaalin kolmannessa erässä. Hurricanes voitti ottelun 3—1.

Flopit

Ryan Suterin korkea maila kostautui

Minnesota Wild pelasi vierasottelun Washington Capitalsia vastaan. Reilu kolme minuuttia ennen loppua pelin ollessa 2—1 Capitalsille Ryan Suter huitaisi huolimattomasti Lars Elleriä mailallaan. Suterin maila nousi huitaisun seurauksena Ellerin mailasta Ellerin kasvoihin. Suterille tuomittiin neljän minuutin rangaistus (2+2) korkeasta mailasta. Jevgeni Kuznetsov siirsi Capitalsin seuranneen yv:n aikana kahden maalin johtoon. Ottelu päättyi lukemiin 3—1 Capitalsille.

Predators meni 2—0-johtoon kyseenalaisella tavalla

Nashville Predators iski toisen maalinsa näyttävän kuvion päätteeksi Colorado Avalanchea vastaan. Kuvio pääsi kuitenkin syntymään halvalla tavalla, kun Roman Josi huitaisi Mikko Rantasta lujaa kasvoihin Avalanchen maalin takana. Rantanen jäi pitelemään verta vuotaviaan kasvojaan maalin taakse ja Predators pääsi namuttelemaan toisen maalinsa.

Avalanche pääsi kuitenkin pelaamaan seitsemän kertaa ottelussa ylivoimalla tekemättä yhtään maalia, joten 5—2-tappiota Predatorsille ei voi pitää ansaitsemattomana. Pekka Rinne oli Predatorsin maalilla hyvässä vireessä torjuen 29 kertaa.