NHL-kierroksen topit ja flopit: Kutšerov 17, Burns 0

NHL / Aamuraportti
Loikkaava hai Brent Burns ei ole onnistunut tällä kaudella maalinteossa.
Kuva © Getty Images
Arizona Coyotes voitti, Los Angeles Kings hävisi. Nathan MacKinnon esiintyi positiivisesti, Radko Gudas negatiivisesti. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Coyotes viimein voittoon varsinaisella peliajalla

Kauden 21. ottelu toi sarjan heikoimmalle joukkueelle Arizona Coyotesille kolmannen voiton ja samalla ensimmäisen varsinaisen peliajan jälkeen. Päätöserään Montrealissa Coyotes lähti maalin tappioasemasta, josta se nousi Derek Stepanin ja Christian Fischerin ylivoimamaaleilla.

Pistepörssin kärkikaksikko vankisti asemaansa

Ben Bishopin vierailu vanhaan kotihalliin ei sujunut hänen toivomallaan tavalla. Sen sijaan Steven Stamkos ja Nikita Kutšerov jatkoivat alkukauden kuumaa virettään. Kaksikko juoni keskenään kolme maalia, joista kanadalainen teki kaksi ja venäläinen yhden. Voittolukemat Dallas Starsia vastaan kirjattiin Tampa Bay Lightningille 6-1. Kutšerov miehittää maalipörssin kärkipaikkaa 17 osumallaan. Stamkos johtaa syöttö- ja pistepörssiä.

Laineen pisteputki kasvoi seitsemään

Patrik Laineen pisteputki uhkasi katketa, mutta viimeisellä minuutilla hän sai syöttöpisteen Jetsin tasoitusosumaan Philadelphia Flyersia vastaan. Laine onnistui myös voittomaalikilpailussa, jonka Jets voitti. Ratkaisumaali merkittiin Bryan Littlen nimiin.

Maalivahdit Torontossa

Alkukauden perusteella Maple Leafsin ja Devilsin kohtaamisesta olisi voinut odottaa maalijuhlaa, mutta toisin kävi. Frederik Andersen torjui 42 kertaa ja Cory Schneider 24, kun Maple Leafs ja Devils olivat maalittomia aina jatkoajan viime sekunneille asti. William Nylander onnistui tekemään ottelun ainoan maalin ajassa 64.57.

Tukholman reissu ei painanut Avalanchea

Colorado Avalanche pelasi ensimmäisen ottelunsa Pohjois-Amerikassa Tukholman visiittinsä jälkeen. Tulos oli komea, sillä Washington Capitals kaatui maalein 6-2. Johtotähtinä toimivat ykköskierroksen varaukset, sillä Gabriel Landeskog iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun ja Mikko Rantanen tehoili neljän (1+3) pisteen edestä nousten samalla piste per peli -tahtiin tällä kaudella. Näitäkin paremmaksi nousi Nathan MacKinnon viidellä tehopisteellään.

Flopit

Predators romahti viimeisellä kympillä

Nashville Predators johti ottelua toisessa erässä 3-0 ja vielä päätöserän puolivälissäkin 4-2, mutta kotijoukkue Minnesota Wild onnistui kääntämään pelin. Neljä maalia viimeisen seitsemän minuutin kohdalla, joista Jared Spurgeonin osuma tyhjään maaliin. Suomalaiset Mikael Granlund ja Mikko Koivu merkkauttivat syöttöpisteitä, Granlund kaksi ja Koivu yhden.

Gudasin sikailu

Radko Gudasin ottelu Winnipegissä päättyi ennen aikojaan. Kulmaväännön yhteydessä Gudas sai osuman Mathieu Perreault'n mailasta ja vastasi sitten huitaisulla Jets-hyökkääjän niskaan. Gudas komennettiin ottelusta suihkuun, ja jatkotoimiakin sopii odottaa.

Brent Burns edelleen maaleitta

Viime kaudella 29 maalia tehnyt ja NHL:n parhaana puolustajana palkittu Brent Burns ei ole onnistunut maalinteossa tällä kaudella. Hän on laukonut jo parikymmentä kertaa enemmän kuin kukaan muu ilman maalia oleva pelaaja. Sharks sai ottelussa Florida Panthersia vastaan kiekon kahdesti maaliin, mutta Tim Heedin osuma hylättiin paitsiona ja Marc-Edouard Vlasicin tekemä maali maalivahdin häirintänä haastojen jälkeen. Roberto Luongolle nollapeli oli uran 74. ja samalla ensimmäinen San Jose Sharksia vastaan.

Kingsin tappioputki jatkuu

Mainiosti kauden aloittaneen Los Angeles Kingsin suunta on kääntynyt huonompaan. Boston Bruins vei pisteet 2−1-voitolla, mikä tiesi Kingsille neljättä peräkkäistä tappiota. Siitä huolimatta joukkue on edelleen Tyynenmeren divisioonan kärjessä.

Muokattu klo 11:43: Lisätty Coyotesin ottelun paikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle