NHL-kierroksen topit ja flopit: Hatun täydeltä Teräväistä

NHL / Aamuraportti
Teräväinen juhlii NHL-uransa ensimmäistä hattutemppua.
Kahden NHL-ottelun minikierroksella todistettiin kahta kotivoittoa ja suomalaisten onnistumisia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Hurricanesin kuumat suomalaiset

Teuvo Teräväinen nousi kotijoukkueen sankariksi, kun Hurricanes kaatoi Raleigh'ssa vierailleen Dallas Starsin maalein 5-1. Suomalaishyökkääjä paukutti kolme maalia kolmannessa erässä ja siivitti näin kotijoukkueen lopulliselle karkumatkalle. Teräväisen hattutemppuun tuhrautui vain hieman yli seitsemän minuuttia tehokasta peliaikaa.

Teräväinen on nyt kerännyt 11 tehopistettä yhdeksästä viime ottelustaan.

Myös joukkueen toinen suomalaistoivo Sebastian Aho oli pelipäällä. Aho viimeisteli ottelun avausmaalin, maali oli samalla Aholle kauden ensimmäinen. Hän oli myös mukana järjestämässä kahta Teräväisen maalia.

Radulov venytti putkeaan

Dallas Starsin Aleksandr Radulov jatkoi tehokkaana, vaikka miehen joukkue kärsikin tappion. Venäläishyökkääjä vastasi joukkueensa ainoasta maalista ja on näin kerännyt tehopisteitä kahdeksassa viime ottelussa. Miehen pistepussi on paisunut yhteensä 11 (5+6) pisteellä tehojakson aikana.

Yllättävät ratkaisijat

Calgary Flamesin tulokashyökkääjä Mark Jankowski nelinkertaisti uran pistesaldonsa tehoiltuaan kolme (2+1) tehopistettä kotiottelussaan St. Louis Bluesia vastaan.

Myös Sam Bennett näyttää heräilevän horroksestaan. Kauden 15 ensimmäistä otteluaan vailla tehopisteitä pelannut kanadalaishyökkääjä on kerännyt kolme tehopistettä kahdessa viime ottelussaan. Bluesia vastaan näki päivänvalonsa myös kauden avausmaali.

Flopit

Ykkösvahti sairastuvalle

Flamesin kotivoitosta jäi ikävä sivumaku, kun joukkue menetti ykkösvahtinsa Mike Smithin ensimmäisessä erässä sairastuvalle. Ottelun loppuun Smithiä tuurasi Eddie Läck, joka otti ensimmäisen voittonsa Flames-paidassa. Ruotsalaistorjuja siirtyi Calgaryyn kesällä Carolina Hurricanesista.

Kärkipakit pulassa

Starsin ykköspakkipari John Klingberg - Esa Lindell oli vaikeuksissa omassa päässä Hurricanesia vastaan. Molemmille kirjattiin tehotilastoon vähemmän mairitteleva lukema -3. Ahon avausmaalia edelsi Stars-kiekonmenetys hyökkäyssiniviivalla, Teräväisen kolmannessa osumassa puolestaan maalipaikka rakentui Starsin oman alueen kiekonmenetyksen seurauksena.