NHL-kierroksen topit ja flopit: huippuvireinen Wheeler siivittää Jetsin lentoa

NHL / Aamuraportti
Blake Wheeler johti Jetsin jälleen voittoon Starsista.
Kuva © Getty Images
Winnipegissä saadaan nauttia liigan kuumimman hyökkääjän Blake Wheelerin huippuotteista. Myös New York Rangersilla ja Detroit Red Wingsillä menee vahvasti. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Jets lentää tulikuuman kapteeni-Wheelerin johdolla

Kauden pelillisesti surkeasti avannut Winnipeg Jets on löytänyt oivan syysvireen: Joukkue on ottanut viidestä viime ottelustaan neljä voittoa ja kerännyt yhdeksän pistettä. Viime yönä Jetsin voiman sai tuta Dallas Stars, joka jäi kotijäällään winnipegiläisten jalkoihin.

Joukkueen hyökkäyspelin primus motorina on häärinyt kapteeni Blake Wheeler, joka on saalistanut muhkeat 13 (4+9) tehopistettä viiteen otteluun ja noussut koko liigan pistepörssissä jo kolmen kärkeen. Myös suomalaisässä Patrik Laine on löytämässä kohdetta tykilleen. Tamperelainen on kolmen ottelun maaliputkessa.

Rangersin vire jatkui ylivoiman turvin 

Niin ikään pelinsä kanssa takkuilleella New York Rangersilla kulkee. Manhattanilaiset ovat voittaneet neljä viimeisintä otteluaan. Viime yönä Rangers nousi kahdesti takamatkalta tasoihin ja lopulta voittoon Columbus Blue Jacketsia vastaan. Eritoten kolmen ylivoimamaalin päätöserä oli herkkua Rangers-faneille.

Ruotsalaissentteri Mika Zibanejad on kerännyt yhdeksän (2+7) tehopistettä viiteen otteluun, Kevin Shattenkirk on viiden pelin pisteputkessa ja Michael Grabner on onnistunut maalinteossa neljästi yhtä monessa ottelussa.

Red Wings lopussa voittoon, Mantha väläytti kiekkoälyään

Detroit Red Wings otti neljännen voittonsa viiden pelin jaksoon, kun se kukisti Vancouver Canucksin vieraskaukalossa maalein 3−2. Red Wings menetti jo kahden maalin johtonsa kolmannessa erässä, mutta nappasi kuitenkin sarjapisteet ottelun lopun maalillaan.

Ottelussa nähtiin myös kierroksen erikoisin osuma. Martin Frk merkittiin maalintekijäksi, mutta iso osa onnitteluista kuuluu myös Anthony Manthalle, joka avitti maalia merkittävästi älykkäällä oivalluksellaan.

Flopit

Tulokkaiden puolustuspelaaminen

Vegas Golden Knightsin oman maalinedustan turvaaminen ei toiminut Toronto Maple Leafsia vastaan, sillä torontolaiset tekivät kaikki pelitilannemaalinsa maalin edestä.

Ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Maple Leafsin Mitch Marner ainoana onnistui. Näin Golden Knightsin surkea vierasturnee (vain yksi voitto viidestä ottelusta) sai jatkoa.

Vahva alku, muttei sitten muuta

Arizona Coyotes aloitti vierasottelunsa Washington Capitalsia vastaan vahvasti ja johti ottelua maalein 2−0 jo vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Sittemmin tahti muuttui, kun joukkue menetti kahden maalin johtonsa ja lopulta voitonkin jatkoajalla.

Coyotes-leiriin jäi siis jälleen jossiteltavaa. Erityisesti Devante Smith-Pellyn tekemää avausmaalia edelsi lepsu puolustuspelaaminen joukkueen tähtipakki Oliver Ekman-Larssonilta.

Dubnyk haparoi, Wildille tappio

Minnesota Wildin ykkösvahti Devan Dubnykilla ei koppi tarttunut ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Mies päästi kahteen erään neljä takaiskumaalia, joista etenkin Frank Vatranon 2−1-maali lipsahti helposti.

Maalivahdin vaihdon jälkeen Wild piristyi ja nousi jo maalin päähän, mutta pisteille saakka vauhti ei riittänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle