NHL-kierroksen topit ja flopit: Penguins romahti Winnipegissä

NHL / Aamuraportti
Blake Wheeler ohjaamassa kiekkoa Matt Murrayn selän taakse.
Ducks ja Penguins pelasivat molemmat lauantaina ja saivat levänneet joukkueet vastaansa sunnuntaina. Toinen voitti, toinen romahti. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Fyysinen Ducks selvittää Hurricanesin Raleighissa ilman ykkössentteriään

Anaheim Ducks meni jo 2−0-vierasjohtoon ottelun ensimmäisessä erässä Ondrej Kasen ja Derek Grantin maaleilla, kunnes Hurricanes kavensi ensimmäisen erän lopussa ylivoimalla Jeff Skinnerin kauden seitsemännellä maalilla. Ducks oli läpi ottelun ja varsinkin sen ensimmäisessä erässä Hurricanesia voimakkaampi kaksinkamppailuissa.

Toisessa erässä Hurricanes onnistui kuitenkin nostamaan pelinopeuttaan edellisenä iltana pelannutta Ducks-ryhmää vastaan. Hurricanesin riveistä osuivat Jordan Staal ja Justin Faulk. Hurricanesia auttoi myös Ryan Getzlafin loukkaantuminen, mikä karsi vierasjoukkueen kiekollisesta osaamisesta huomattavan osan pois. Getzlaf sai osuman kiekosta kasvoihinsa, eikä palannut ensimmäisen erätauon jälkeen peliin.

Jakob Silfverberg onnistui tasoittamaan ottelun kolmannen erän loppupuolella. Ottelu ratkesi voittomaalikilpailussa Corey Perryn maaliin. Ottelu päättyi Ducksin eduksi 3-4.

Kaikki suomalaiset Hurricanesin riveissä esiintyivät enimmäkseen edukseen. Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho rakensivat peliä kohtuullisella menestyksellä ja molemmat saalistivat syöttöpisteen. Varsinkin Ahon syöttö Jordan Staalin maaliin osoitti hänen pelinlukutaitoaan. Myös Janne Kuokkanen pelasi pirteästi Skinnerin johtamassa ketjussa. Ducksin riveistä Sami Vatanen lepäsi tämän ottelun.

Ryan Miller on voittoisa Ducks-debyytissään

Maalivahti Ryan Miller teki debyyttinsä Ducks-paidassa Carolina Hurricanesia vastaan. Miller esitti melko varmoja otteita varsinaisella peliajalla, mutta pääsi todella loistamaan jatkoajalla torjuttuaan kaksi läpiajoa ja tarvittavat Hurricanesin yritykset voittomaalikilpailussa.

Connor Hellebuyck otti viidennen voittonsa

Pittsburgh Penguins oli pelkkä vastaantulija Winnipeg Jetsiä vastaan ottelun ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä kotijoukkueen pelintaso laski ja Penguins pääsi pyörittämään ylivoimaa. Ellei Connor Hellebuyck olisi ollut hyvä, Penguins olisi kenties voinut tehdä vielä jonkinlaisen loppukirin ottelun lopussa. Hellebuyck pelasi kuitenkin läpi ottelun varmasti, eikä hermostunut ylivoimalla maalille ryntäävien pingviinien edessä. Hellebuyck on ottanut Jetsin ykkösmaalivahdin roolin tukevasti käsiinsä.

Flopit

Mykistävä näytelmä Winnipegissä

Harvoin voi nähdä joukkueen kadottavan yhtä pahasti otteen pelistä kuin Pittsburgh Penguins Winnipeg Jetsiä vastaan ottelun ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue hyökkäsi nälkäisesti Penguinsin päälle ja vierasjoukkueen pelinrakentelu murtui kerta kerran jälkeeni jo omalla puolustusalueella tavalla, jota olisi ollut etukäteen vaikea kuvitella.

Andrew Copp siirsi Jetsin 1−0-johtoon reilun minuutin pelin jälkeen nopealla vedolla suoraan Shawn Matthiasin tarjoilemasta lyhyestä syötöstä. Blake Wheeler teki ensimmäisen kolmesta maalistaan noin 14 minuutin kohdalla Jetsin päästyä ylivoimahyökkäykseen. Hän ujutti kiekon Mark Scheifelen hyvästä syötöstä Matt Murrayn jalkojen välistä maaliin.

Seuraavien kolmen maalin välissä ehti kulua vain 34 sekuntia. Ensiksi Jevgeni Malkin menettää kiekon omalla siniviivalla ja Wheeler pääsee ohjaamaan kiekon sisään. Joel Armia tekee lukemiksi 4-0 löysähköllä siniviivalta lähteneellä kudilla ja erä päättyy lukemiin 5-0 Wheelerin viimeisteltyä hattutemppunsa kolmen Penguins-pelaajan välistä maalin edestä.

Toisessa erässä Jetsin pelaamisen taso laski huomattavasti ja loppu pelailtiin molempien joukkueiden toimesta lähes puolivaloilla. Penguinsin pelivalmius ja asenne ensimmäisen erän jälkeen herättää runsaasti kysymysmerkkejä, koska mitään kiriin viittaavaakaan ei ensimmäisen erän jälkeen nähty. Vain ylivoimilla Penguins näytti tutun vaaralliselta ryhmältä.

Brendan Lemieux teki uransa ensimmäisen NHL-maalin ja Jetsin seitsemännen Armian syötöstä. Armia keräsi siis tehot 1+1. Patrik Laine sai 2-minuuttisen kahnauksestaan Malkinin kanssa kolmannessa erässä.