NHL-kierroksen topit ja flopit: Rantanen Avalanchen sankari Blackhawksin kaadossa

NHL / Aamuraportti
Rantanen iski toisen illan maaleistaan maalin takaa.
Kuva © Getty Images
Mikot Rantanen ja Koivu olivat suomalaispelaajista positiivisesti esillä, Juuse Saroksella oli negatiivisempi peli. Arizona Coyotesin kauden alku puolestaan on jo historiallisen huono. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rantanen kaatoi Blackhawksin, Koivu Penguinsin

Colorado Avalanchen suomalaishyökkäjä Mikko Rantanen keräsi tehot 2+1 kotivoitossa Chicago Blackhawksista. Ketjukaveri Nathan MacKinnon saalisti samat tehot.

Mikko Koivu puolestaan ratkaisi Minnesota Wildille voiton Pittsburgh Penguinsista. Wild-kapteeni ohjasi voittomaalin kolmannessa erässä. Koivulla oli mahdollisuus kaunistella numeroita vielä tyhjään maaliin, mutta laukaus osui tolppaan.

Canadiens lopulta parempi kriisijoukkueiden kohtaamisessa

Sekä Montreal Canadiens että New York Rangers ovat aloittaneet kauden odotettua kehnommin. Viime yön kohtaamisessa Canadiens näytti jo löytäneen vireensä, kun joukkue siirtyi ensimmäisessä erässä jo 3−0-johtoon.

Rangers tuli vielä tasoihin kolmannessa erässä, mutta Canadiens-sankariksi nousi Phillip Danault, joka iski voittomaalin pari minuuttia tasoituksen jälkeen. Danault'n saldo illan ottelussa oli 2+2.

Kings pelasi jatkoajan loppuun asti

Boston Bruinsin ja Los Angeles Kingsin välisen ottelun jatkoaikaa jäi jäljelle vain 0,4 sekuntia, kun Kings-hyökkääjä Tyler Toffoli ratkaisi ottelun illan toisella maalillaan suoraan hyökkäyspään aloituksesta.

Flopit

Kutšerovin 11 pelin pisteputki poikki

Anaheim Ducks oli ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka sai pidettyä Nikita Kutšerovin pois tehotilastoista. Tampa Bay Lightningin venäläishyökkääjä pääsi pisteille kauden 11 ensimmäisessä ottelussa, joissa keräsi tehot 12+7. Kutšerovin pisteputken lisäksi Ducks-tappio katkaisi Lightningin neljän pelin voittoputken.

Saroksella raskas iltapuhde

Nashville Predators -maalivahti Juuse Saroksen peli New York Islandersia vastaan ei ollut helpoimmasta päästä. Torjuntoja kertyi vain 17, mutta suomalaistorjuja joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa kuusi kertaa. Kolme Islandersin maaleista syntyi ylivoimalla, mutta pari osumaa lipsahti turhan helposti Saroksen ohi.

Coyotesin kauden alku jo historiallisen huono

Arizona Coyotes on hävinnyt kauden 11 ensimmäistä otteluaan. Vastaavaan saldoon on päässyt vain New York Rangers kaudella 1943-44. Ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan Coyotes menetti kahdesti johtoasemansa ja lahjoitti Devilsille myös yhden alivoimamaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle