NHL-kierroksen topit ja flopit: Sinitakit palasivat voittojen tielle Sabresin kustannuksella

NHL / Aamuraportti
Muiden muassa Matt Calvert laittoi Nationwide Arenan kanuunan laulamaan.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierros oli kotijoukkueiden hallintaa, kun sekä Columbus Blue Jackets että St. Louis Blues pistivät vierailijansa ojennukseen. Alexander Steen puolestaan näytti, että loukkaantumishuolet ovat taakse jäänyttä elämää. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sergei BobrovskiColumbus Blue Jackets

Sergei Bobrovski piteli kädessään voiton avaimia Columbus Blue Jacketsin katkaistessa kahden ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla Buffalo Sabresin maalein 5−1. 34 torjuntaa napannut venäläisvahti oli läpi ottelun tilanteiden herra ja otti erityisesti ottelun ensimmäisellä puoliskolla elintärkeitä torjuntoja, jotka osaltaan hyydyttivät Sabresin takaa-ajoa.

Mukaan mahtui myös Ryan O'Reillyn puhtaan läpiajon pysäyttäminen, jonka kotiyleisö palkitsi seisaaltaan suosiotaan osoittaen. Kyseistä torjuntaa voidaan pitää ottelun käännekohtana, sillä siihen asti tasainen kamppailu rupesi sen myötä kääntymään ohiolaisten eduksi.

Bobrovski oli pitkään kiinni kauden toisessa nollapelissään, mutta kyseiset haaveet karisivat reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria Seth Griffithin onnistuttua maalinteossa.

Alexander SteenSt. Louis Blues

St. Louis Blues pääsi pisteille neljännessä perättäisessä ottelussaan, kun se kukisti Calgary Flamesin kotonaan numeroin 5−2. Voiton takuumiehenä hääräsi tämän kauden pistetilinsä komeasti neljällä (1+3) pisteellä avannut  Alexander Steen. Steenille ottelu oli vasta kauden neljäs, sillä murtuma vasemmassa kädessä piti hyökkääjän sivussa kauden ensimmäisiltä kierroksilta.

Voiton myötä Blues jatkaa keskisen divisioonan piikkipaikalla.

Flopit

Sabresin musta hetki

Blue Jacketsin ja Sabresin välinen ottelu oli tasaista ja vauhdikasta vääntöä pitkälle toiseen erään, kunnes erän jälkimmäisellä puoliskolla sinitakit latoivat kiekon Chad Johnsonin selän taakse peräti kolme kertaa. Aikaa Seth JonesinNick Folignon ja Matt Calvertin onnistumisiin kului vain hiukan alle kolme minuuttia.

Calvertin 3−1-osuma kuvaa Sabresin uinahdusta erityisen hyvin, sillä Calvert sai sekä vapaasti ohjata Markus Nutivaaran lähettämän laukauksen kohti maalia että niin ikään vapaasti tuikata Johnsonilta hukkuneen irtokiekon verkon perukoille.

Aiemmin ottelussa orastanut vierailijoiden peli-ilo laski huomattavasti toisen erän synkeän jakson jälkeen, ja pelin yleisilme muuttui kolmanteen erään lähdettäessä varsin passiiviseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle