NHL-kierroksen topit ja flopit: Golden Knightsin debytantit kaatoivat Bruinsin, Sabres otti avausvoittonsa

NHL / Aamuraportti
Šipatšov onnistui NHL-debyytissään.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knights jatkoi vakuuttavasti loukkaantumisista huolimatta. Buffalo Sabres otti vihdoinkin ensimmäisen voittonsa tällä kaudella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Golden Knightsin debytantit

Loukkaantumisten kanssa tuskasteleva Las Vegasin NHL-joukkue jatkoi vakuuttavaa menoa Boston Bruinsia vastaan. Ottelussa onnistuivat ennen kaikkea kolme pelaajaa, jotka pukivat Golden Knights -paidan ensimmäistä kertaa päälleen. Kyseiset debytantit palkittiin myös kolmena tähtenä ottelusta.

Ykköstähtenä palkittiin kuusi peliä Minnesota Wildissa viime kaudella pelannut Alex Tuch. 2014 kesän ykköskierroksen varaus teki sekä uransa ensimmäisen maalin että antoi ensimmäisen maaliin johtaneen syöttönsä. Yhdysvaltalainen riisti upeasti itse kiekon ja teki maalinsa komean yksilösuorituksen päätteeksi.

Tuchin syöttämän 0−2-maalin viimeisteli uransa ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut venäläistähti Vadim Šipatšov. 30-vuotias keskushyökkääjä laittoi kiekon maaliin Tuchin syötettyä hänelle kovan maalinedustalla käydyn kamppailunsa päätteeksi

Loistavasti kautensa aloittanutta ykkösmaalivahti Marc-Andre Fleurya paikkasi loukkaantumisen vuoksi Malcolm Subban. Kanadalaismaalivahdilla oli NHL-urallaan ennestään vain kaksi ottelua, joista molemmat eri kausilta. Juuri ennen kauden alkua Bruinsista kaapattu Subban pelasi vakuuttavasti torjuen 21 kertaa päästäen vain yhden maalin selkänsä taakse. Nollapelikin jäi vain 30 sekunnin päähän.

Sabres otti kauden avausvoittonsa

Buffalolaisjoukkue voitti Anaheim Ducksin numeroin 3-1 Honda Centerissä, Anaheimissa. Sabresin maalilla 25 laukausta torjunut Chad Johnson oli voiton takuumiehenä. Joukkueen maaleista vastasivat Justin Bailey, Benoit Pouliot ja Johan Larsson, joka sai myös syöttöpisteen avausmaaliin. Nyt kaikilla joukkueilla on ainakin yksi voitettu ottelu alkaneella kaudella.

Los Angeles Kings jatkaa vakuuttavaa alkukautta

Kings otti jo neljännen voittonsa lukemin 3-2 kotiottelussaan New York Islandersia vastaan. Joukkueen onnistujia olivat eturivin supertähdet, kun sekä Drew Doughty että Anze Kopitar saalistivat molemmat 1+1 pistettä. Slovenialainen supertähti Kopitar on kerännyt viiteen otteluun jo kahdeksan pistettä ollen niillä joukkueensa tehokkain pelaaja tässä vaiheessa kautta.

Los Angeles Kings on Ottawa Senatorsin ohella ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan varsinaisella peliajalla.

Flopit

Anaheim Ducks ja New York Islanders yhä ilman ylivoimamaalia

Heikosti erikoistilanteissa onnistunut Sabreskin onnistui pitämään Ducksin ilman ylivoimamaaleja neljä kertaa. Anaheimilaisjoukkue on kuudessa pelaamassaan ottelussa päässyt jo yhteensä 21 kertaa ylivoimalle onnistumatta maalinteossa. Ylivoimalta pitäisi löytyä tulivoimaa loukkaantumisista huolimatta, mutta jokin vaivaa nyt pahasti Randy Carlylen suojatteja.

Islanders jäi myös ilman onnistumisia ylivoimalla. Heitä vastassaan oli alkukauden toiseksi paras alivoimajoukkue, joten vain kahden ylivoiman jälkeen ilman maalia jääminen ei ollut yllätys. Islanders on kuuden ottelun jälkeen ollut 20 kertaa ylivoimalla ja ensimmäistä onnistumista odotetaan Islanders-leirissä mahdollisimman pian.

Sabresilla soi jälleen omissa ylivoimalla

Jos meni heikosti ylivoima vastustaja Ducksilla, niin ei ollut sen enempää kehuttavaa vierasjoukkueellakaan. Sabres jäi niin ikään ilman ylivoimamaalia kolmesta yrityksestä huolimatta. Tehottomuuttakin huolestuttavampaa oli kuitenkin jo kauden viides päästetty alivoimamaali, jonka Chris Wagner viimeisteli läpiajonsa päätteeksi. Kuuteen otteluun joukkue on ylivoimalla kolme maalia miinuksella, sillä tehtyjä ylivoimamaaleja on vain kaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle