NHL-kierroksen topit ja flopit: Puolustuspelinsä kanssa takkuillut Penguins jäi Lightningin jalkoihin

NHL / Aamuraportti
Lightningin puolustaja Slater Koekkoek maalasi uransa kaksi ensimmäistä NHL-maalia Penguinsin verkkoon
Kuva © Getty Images
Lightning marssi Penguinsin yli, siipirikkoinen Wild kellisti Blackhawksin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Penguins kaatui Lightningin käsittelyssä

Alex Killorn saalisti neljä syöttöpistettä ja puolustaja Slater Koekkoek iski NHL-uransa kaksi ensimmäistä maalia, kun Tampa Bay Lightning kaatoi kotonaan Pittsburgh Penguinsin 5-4. Myös Steven Stamkos avasi ylivoimalla maalitilinsä.

Penguinsin valmentaja Mike Sullivan ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin. Joukkue on päästänyt viidessä ottelussa 22 maalia, eniten liigassa. Penguinsin maalinsuulla pelanneelle Antti Niemelle kertyi 39 torjuntaa ja syöttöpiste. Myös Olli Määttä kartutti pistetiliään syöttöpisteellä.

Panthers katkaisi Bluesin voittokulun

St. Louis Blues oli saalistanut kauden alusta neljä peräkkäistä voittoa, mutta energinen Panthers oli viidennessä ottelussa liikaa. Panthers onnistui maalaamaan viidesti peräkkäin ja nappasi 5-2 voiton.

− Peli oli osittain hyvää, kunnes teimme ottelun ensimmäisen maalin. Tiesimme, että meidän olisi pelattava vahvasti ja älykkäästi, mutta emme pystyneet siihen. Annoimme Panthersille turhaan alivoimamaalin ja useita ylivoimia sen jälkeen, manasi Bluesin valmentaja Mike Yeo.

Ottelussa nähtiin kuitenkin upea torjunta Bluesin maalivahdilta Jake Allenilta, joka koppasi Aleksander Barkovin suoran vedon päädystä kimmonneeseen kiekkoon. Barkov onnistui saalistamaan ottelussa kuitenkin yhden syöttöpisteen. 

Flopit

Wildilta loppuvat hyökkääjät

Minnesota Wild lähti otteluun Chicago Blackhawksia vastaan ilman loukkaantuneita avainpelaajiaan Zach Parisea ja Mikael Granlundia. Tämän lisäksi pelin joutuivat jättämään kesken Marcus Foligno, Nino Niederreiter ja Charlie Coyle.

Wild päätti pelinsä kahdeksalla hyökkääjällä, mutta siitä huolimatta voitto irtosi Chicagossa lukemin 5-2. Mikko Koivu viimeisteli Wildin viidennen maalin tyhjiin.

Stars kärsi kolmannen tappionsa

Pudotuspeleihin tähtäävä Dallas Stars hävisi jo kolmannen kerran runkosarjan neljässä ottelussa, kun Nashville Predators vei pisteet lukemin 4-1 Nashvillessa. Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock ilmoitti ottelun jälkeen olevansa huolestunut joukkueensa viimeistelyn tasosta.

Jetsin ykkösmaalivahti istui toisen ottelun peräkkäin vaihtopenkillä

Winnipeg Jets hankki kesällä Steve Masonin oletettavasti ykkösmaalivahdikseen. Masonille sorvattiin rahakas kahden vuoden mittainen ja yli 8 miljoonan dollarin arvoinen sopimus, mutta haparoivat otteet Toronto Maple Leafsia ja Calgary Flamesia vastaan antoivat Connor Hellebuyckille mahdollisuuden tarttua uudelleen ykkösmaalivahdin paikkaan. Niinpä Mason katsoi sivusta, kun Hellebuyck torjui toisen peräkkäisen voittonsa, tällä kertaa Vancouver Canucksista.

Muuten melko näkymättömästi pelannut Patrik Laine onnistui ottelussa kasvattamaan pistetiliään maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle