NHL-kierroksen topit ja flopit: pohjoismaalaisten maalikarkelot

NHL / Aamuraportti
Devilsin ruotsalaiskaksikko vierasvoiton takuumiehinä.
Yön kierroksella nähtiin saatiin ihastella tanskalais-ruotsalaista maalinteko-osaamista. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Devilsin ruotsalaiset tehokkaina

New Jersey Devilsin ruotsalaistulokas Jesper Bratt oli tehokas uransa toisessakin NHL-ottelussaan. Tukholmalainen teki kaksi maalia ja alusti yhden, kun Buffalo Sabres kaatui maalein 6-2.

19-vuotiaalla hyökkääjällä on nyt koossa 5 (3+2) tehopistettä kahdessa ottelussa.

Myös joukkueen toinen sinikeltainen vahvistus, kesällä Devilsiin siirtynyt Marcus Johansson saalisti kolme pistettä.

Duo oli elementissään etenkin ottelun toisessa erässä, jossa se vastasi kahdestaan joukkueensa jokaisesta neljästä maalista.

Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets

Vastikään mittavan jatkosopimuksen Jetsin kanssa tehnyt tanskalaislaituri oli hattutempullaan ottelun hahmo, kun Jets otti kauden avausvoittonsa. Kahden virheiden sävyttämän tappiopelin jälkeen joukkueen suunta kääntyi, ja kotijoukkue Edmonton Oilers joutui nöyrtymään.

Jets nousi tasatilanteesta kahden maalin karkumatkalle kahdella Ehlersin osumalla toisen erän lopulla. Hattutemppunsa juutti varmisti kolmannen erän ylivoimamaalillaan.

Nollapeleillä otsikoihin

Colorado Avalanchen Semjon Varlamov ja Calgary Flamesin Mike Smith urakoivat nollapelit ja siivittivät joukkueensa vierasvoittoihin.

Smithin nollapeli vaati peräti 43 torjuntaa, Varlamov ehti kiekon tielle 29 kertaa.

Flopit

Avalanche taas Bruinsin kiusana

Colorado Avalanche on vaikea vastus Boston Bruinsille tämän kotijäällä. Maanantaisen voiton jälkeen denveriläiset ovat voittaneet 12 kertaa peräkkäin Bostonissa. Bruinsin edellinen kotivoitto Avalanchesta on keväältä 1998.

Sabres avitti vastustajaa virheillään

New Jersey Devils kävi hakemassa vieraspisteet Buffalo Sabresilta. Sabres sortui ottelussa lukuisiin henkilökohtaisiin virheisiin, joiden seurauksena vierailija sai ylivoimahyökkäyksiä, maalipaikkoja ja maalejakin.

Sabres-luotsi Phil Housley soimasi omiaan ottelun jälkeen.

− Ei tällaista voi hyväksyä. Virheet kuuluvat peliin, mutta meidän on tehtävä enemmän töitä ja taisteltava joka tilanteessa loppuun saakka.