Topit ja flopit: Predators konferenssifinaaliin, Oilers murskavoitolla seiskapeliin

NHL / Aamuraportti
Rinne torjui Bluesin kesälomalle ja Predatorsin seurahistorian parhaaseen saavutukseen.
Nashville Predators kukisti St. Louis Bluesin ja eteni ensimmäistä kertaa historiassaan konferenssin finaaleihin. Edmonton Oilers ei antanut Anaheim Ducksille tippaakaan armoa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Predators-Blues 3−1 (Predators voitti ottelusarjan 4−2)

Blues aloitti vieraissa vahvasti ja hyödynsi parin minuutin pelin jälkeen Predatorsin pitkän kiekon. Blues sai kaukaloon levänneen ykkösketjunsa kotijoukkueen uupunutta nelosketjua vastaan. Blues piti paineen alueella, ja Vladimir Tarasenkon laukaus kimposi Paul Stastnyn varusteista ohi Pekka Rinteen.

Predators paransi suorittamistaan pelin edetessä, ja tasoitusmaali syntyi toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Mattias Ekholm löysi tarkalla poikittaissyötöllä b-pisteelle nousseen Roman Josin, joka laukoi suoraan syötöstä tasoituksen.

Kolmannen erän alussa Ryan Johansen pääsi vastahyökkäyksestä läpiajoon ja onnistui harhautuksellaan ohittamaan Jake Allenin. Blues avasi peliään tappioasemassa, ja sekä Colton Scissons että Filip Forsberg pääsivät yksin läpi, mutta joutuivat toteamaan Allenin etevämmäksi.

Blues haki pitkään tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Calle Järnkrok pääsi lyömään ratkaisevan maalin tyhjiin. Rinne sai maaliin syöttöpisteen ja nosti pudotuspelien tehonsa jo kolmeen syöttöpisteeseen. Suomalaispelaajista Rinteen edellä pistetilastossa ovat vain Artturi Lehkonen, Jori Lehterä ja Olli Määttä.

Oilers−Ducks 7−1 (ottelusarja tasan 3−3)

Oilers omisti kuudennen pelin alusta asti. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti 3-0, Ducks oli ottanut aikalisän ja vaihtanut maalivahtia, ja tappioasema vain kasvoi entisestään. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Oilersin 5−0-johdossa.

Pudotuspelien yhden erän maaliennätys jäi kuitenkin parin maalin päähän. Montreal Canadiens teki vuonna 1944 seitsemän maalia yhdessä erässä.

Leon Draisaitl teki kaksi ensimmäistä Oilers-maalia. Mark Letestu keräsi ensimmäisessä erässä tehot 2+1. Zack Kassian iski yhden maalin päästyään Letestun syötöstä läpiajoon.

Oilers jatkoi tykitystään toisessa erässä ja lisäsi johtonsa jo kuuteen maaliin erän ensimmäisellä minuutilla Anton Slepyševin osumalla. Rickard Rakell teki kavennusmaalin toisessa erässä, mutta myöhemmin Draisaitl täydensi hattutemppunsa ylivoimalla.

Kolmas erä ei tarjonnut lisämaaleja. Oilers pelasi lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, joka meni kuitenkin epätarkaksi kiekon siirtelyksi. Viime minuuttien nujakoinnilla haettiin asetelmia ratkaisevaan seitsemänteen peliin.

Illan tähti Draisaitl keräsi tehot 3+2, Letestun saldo oli 2+2.