Topit ja flopit: Senators jatkoi mahtavaa jatkoeräsaldoaan, Capitals venytti sarjaa

NHL / Aamuraportti
Braden Holtby torjui Capitalsille voiton.
Lauantaina NHL:ää pelattiin sekä Kanadan että Yhdysvaltojen pääkaupungeissa. Molemmissa kotijoukkueet voittivat, joten Capitals pitkitti kauttaan ja Senators otti katkon paikan sarjan kuudenteen otteluun. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Senators−Rangers 5−4 (ottelusarja 3−2)

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa pelattiin viides ottelu Senatorsin ja New York Rangersin välillä. Vierailija sai loistavan alun, sillä Jesper Fast ja Nick Holden veivät reilussa viidessä minuutissa joukkueen kahden maalin johtoon. Ilo ei kestänyt kauaa ennen Mark Stonen kavennusta.

Tänä vuonna on nähty poikkeuksellisen paljon pudotuspelejä, joissa kahden maalin johto sulaa ja niin kävi myös nyt. Toisessa erässä Mike Hoffman ja Tom Pyatt käänsivät 33 sekunnissa Senatorsin tappioaseman johdoksi. Erän lopulla Rangers-kapteeni Ryan McDonagh tasoitti, joten kolmas erä alkoi lukemista 3-3.

Näissä lukemissa edettiinkin erän jälkimmäiselle puoliskolle, jolloin Brady Skjein laukauksen paluukiekko tuli Jimmy Veseyn ulottuville, ja tämä pääsi lyömään sen kohti maalia. Senatorsin maalivahti Craig Anderson nappasi kiekon räpyläänsä, mutta maaliviivan väärältä puolelta ja näin etu oli Rangersilla.

Senators tasoitti kuudella viittä vastaan, kun Derick Brassardin yritys kimposi monen Rangers-pelaajan kautta maaliin.

Jatkoerässä kotijoukkue oli aktiivisempi, ja Kyle Turris sai kierrettyä Dan Girardin ja teki sen jälkeen voittomaalin. Sarja on katkolla Senatorsille keskiviikon vastaisena yönä. Senators on voittanut kevään kuudesta jatkoerään edenneestä pelistään viisi.

Capitals−Penguins 4−2 (ottelusarja 2−3)

Sidney Crosby oli palannut Pittsburgh Penguinsin kokoonpanoon oltuaan sivussa edellisestä pelistä. Penguins-kapteeni sai syöttöpisteen 2−1-johtomaaliin, jonka viimeisteli Phil Kessel.

Penguinsin johto kuitenkin suli kolmannessa erässä, kun kotijoukkue Washington Capitals takoi kolme maalia. Jevgeni Kuznetsov ja Aleksandr Ovetškin osuivat 27 sekunnin välein ja varmistivat Capitalsille voiton. Ensimmäisen pudotuspelimaalinsa tehnyt André Burakovsky keräsi tehot 1+1.

Capitals on voittanut ottelusarjan kuudennen pelin tappioasemassa ollessaan neljästi viidestä edellisestä kerrasta. Ovetškin on pelannut 19 peliä, joissa sarja on ollut katkolla ja kerännyt tehot 10+10.