Topit ja flopit: Kevin Shattenkirkistä kolmannen ottelun ratkaisija - Penguins menetti Crosbyn

NHL / Aamuraportti
Capitals onnistui voittamaan Penguinsin jatkoerässä.
Kuva © Getty Images
Washington Capitals onnistui raapimaan vierasvoiton Pittsburgh Penguinsista kolmannessa ottelussa ja kaventamaan ottelusarjaa. Kamppailun puhutuin tilanne oli Penguins-kapteeni Sidney Crosbyn valitettava loukkaantuminen. Jatkoaika keräsi yön ainoan ottelun tapahtumat onnistujien ja epäonnistujien muodossa.

Penguins-Capitals 2-3 je (otteluvoitot 2-1)

Washington Capitals lähti otteluun tukalasta tilanteesta. Nolosti kotiotteluissaan kyykänneellä runkosarjan ykkösellä oli edessään pakkovoitto.

Tulinen kolmas ottelu sai varsin dramaattisen alun, kun kotijoukkue Penguinsin kapteeni Sidney Crosby loukkaantui pahannäköisesti Capitals-puolustaja Matt Niskasen päähän kohdistuneen poikittaisen mailan seurauksena. Tilanne sai varmasti monet haukkomaan henkeä, sillä Crosbyn päävammojen historia tiedetään. Niskanen sai tilanteesta ulosajon ja viiden minuutin rangaistuksen, jota Penguins ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Vierasjoukkue Capitals sen sijaan onnistui hetkeä myöhemmin menemään 1–0-johtoon, kun kahden miehen ylivoiman aikana maalin edustalle Justin Williamsille tarkoitetun syötön ohjasi verkon perukoille epäonnekkaasti Penguins-puolustaja Ian Cole. Osuma merkittiin lopulta Nicklas Bäckströmille.

Avauserän lopulle vieraiden Braden Holtby esitti muutaman loistavan torjunnan ja piti joukkueensa niukassa johdossa erätauolle.

Holtby piti Capitalsia pystyssä

Toinen jatkoi intensiteetiltään samaa kaavaa - taklauksia ja maalinedustapainia. Penguins sai erän alussa kiekon ohi Holtbyn, mutta Capitals-valmentaja Barry Trotz päätti käyttää haasto-oikeuden. Päätuomari katsoi lopulta Chris Kunitzin estäneen Holtbya, ja osuma hylättiin. Penguinsin rivit harvenivat entisestään, kun myös Conor Sheary poistui pukuhuoneen puolelle jouduttuaan yhteentörmäykseen joukkuekaverinsa Patric Hörnqvistin kanssa.

Kaiken kaikkiaan toinen erä oli kotijoukkueen. Se pääsi useaan kertaan ylivoimalle, mutta Holtby oli maalillaan kerrassaan loistava. Torjuntoja kanadalaismaalivahdille kertyi toisessa erässä peräti 15. Jevgeni Kuznetsovilla oli vielä erän lopussa huima maalintekopaikka, mutta Penguinsin päädyssä Marc-Andre Fleury pelasti tilanteen aivan maaliviivalta.

Penguins osoitti venymiskykyä

Päätöserään Capitals tuli terävällä jalalla. Vaikka otteet jatkuivatkin kovina, se pystyi pitämään tunteet paremmin kurissa. Palkinto tuli erän puolivälissä, kun Capitals pääsi ylivoimahyökkäykseen. Hienon kuvion päätteeksi ottelussa lukuisia maalintekopaikkoja tuhlaillut Kuznetsov nosti kiekon ohi Fleuryn.

Kamppailu vaikutti sinetöidyltä aina viimeisille minuuteille asti, kunnes Penguins aloitti kirin. Ilman maalivahtia pelannut Penguins löysi koneistostaan hurjan vaihteen ja tuli alle 50 sekunnissa tasoihin Jevgeni Malkinin ja puolustaja Justin Schultzin maaleilla. Edessä oli jatkoerä.

Paljon parjattu ja kritisoitu Capitals-puolustaja Kevin Shattenkirk päästi lopulta vierasjoukkueen piinasta ja nousi ratkaisijaksi ylivoimalla tulleella maalillaan. Shattenkirk sai kiekon viivalla ja laukoi sen tarkasti ranteella ohi Fleuryn. Neljäs ottelu pelataan jälleen Pittsburghissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle