Topit ja flopit: Oilers, Rangers ja Blues jatkopeleihin

NHL / Aamuraportti
Joonas Donskoin ja Sharksin kausi päättyi Edmonton Oilersin käsittelyssä.
Edmonton Oilers sinetöi jatkopaikkansa ottamalla 3-1-vierasvoiton San Jose Sharksista. Myös New York Rangers ja St. Louis Blues etenivät toiselle kierrokselle.

Topit:

Edmonton Oilers

Öljymiehet etenivät toiselle kierrokselle, kun San Jose Sharks kaatui kuudennessa ottelussa 3-1. Oilers ratkaisi pelin ensimmäisessä erässä Leon Draisaitlin ja Anton Slepyshevin läpiajomaaleilla. Patrick Marleau kavensi tilanteeksi 2-1 ylivoimalla kolmannessa erässä. Joonas Donskoi saalisti osumaan syöttöpisteen. Connor McDavid sinetöi kuitenkin Oilersin jatkopaikan iskemällä loppulukemat tyhjiin.

St. Louis Blues

Nuottipaidat etenivät vakuuttavasti jatkopeleihin, kun Minnesota Wild kaatui 4-3. Ratkaisumaalin iski Magnus Pääjärvi ensimmäisessä jatkoerässä Jori Lehterän syötöstä. Lehterä alusti myös Paul Stastnyn tekemän 3-1-maalin. Mikko Koivu toi Wildin vielä maalin päähän Mikael Granlundin toimiessa syöttäjänä. Jason Zucker vei pelin jatkoerään Erik Haulan syötöstä. Blues kuitenkin eteni Pääjärven osumalla jatkoon voitoin 4-1.

New York Rangers

Rangers otti 3-1-voiton Montreal Canadiensista joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa. Aleksei Jemelin vei Canadiensin 1-0-johtoon Artturi Lehkosen syötöstä. Mats Zuccarello vei kuitenkin kahdella maalillaan Rangersin johtoon. Lopulta Derek Stepan sinetöi Rangersin jatkopaikan minuutti ennen loppua. Rangers eteni toiselle kierrokselle voitoin 4-2.

Flopit:

Sharksin bensa loppui

San Jose Sharks ei pystynyt pitämään Edmonton Oilersia takanaan joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa. Oilers hyödynsi Sharksin kiekonmenetykset ja iski ratkaisumaalit kahdesta läpiajosta. Isännillä oli ottelussa omat tilaisuutensa, mutta Cam Talbot ja tolpat olivat tiellä.

Wildin lento katkesi tylysti

Minnesota Wild oli kovan paikan edessä viidennessä pudotuspeliottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Mikko Koivu ja Jason Zucker toivat Wildin kahden maalin takaa tasoihin ja venyttivät ratkaisun jatkoeriin. Blues kuitenkin ratkaisi pelin, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu yhdeksän minuuttia ja eteni jatkoon voitoin 4-1