Topit ja flopit: Kasperi Kapasesta jatkoeräsankari - Pekka Rinne tehoili ja nollasi Blackhawksin

NHL / Aamuraportti
Kasperi Kapanen sai tuulettaa uransa toista NHL-kaukaloissa tehtyä maalia.
Kasperi Kapanen ratkaisi Toronto Maple Leafsille historiallisen voiton. Pekka Rinne tehoili Nashville Predatorsin maalilla. Ottawa Senators tasoitti ottelusarjan Boston Bruinsia vastaan huiman nousun päätteeksi.

NHL:n pudotuspelit ovat kovassa vauhdissa. Yön kierroksella saatiin jälleen nähdä suomalaisonnistumisia. Jatkoaika kokosi kierroksen ottelut yhteen ja kertoi tärkeimmät faktat niistä.

Senators-Bruins 4-3 je. (otteluvoitot 1-1)

Ottawa Senators tasoitti ottelusarjan Boston Bruinsia vastaan, kun joukkue otti maukkaan 4-3-kotivoiton ensimmäisessä jatkoerässä tulleella puolustaja Dion Phaneufin maalilla.

Bruins karkasi toisessa erässä jo 3-1-johtoon, kun Tim Schaller, Patrice Bergeron ja Drew Stafford onnistuivat maalinteossa. Bruins ei kuitenkaan onnistunut säilyttämään johtoaan.

Senatorsin Chris Wideman teki uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin, kun kotijoukkue kavensi pelin 2-3. Kanadalaisjoukkueen kapteeni Erik Karlsson teki upean esityön kotijoukkueen 3-3-tasoitusmaaliin, jonka iski Derick Brassard vain kaksi minuuttia Widemanin maalia myöhemmin.

Capitals-Maple Leafs 3-4 je. (otteluvoitot 1-1)

Kasperi Kapanen ratkaisi Toronto Maple Leafsille voiton toisessa jatkoerässä Washington Capitalsia vastaan 4-3-lukemin. Suomalaishyökkääjä pääsi tälläämään Brian Boylen rystysyötön maalin takakulmalta tyhjiin.

Suomalaishyökkääjä vietti kahden maalin iltaa, sillä Kapanen viimeisteli toisessa erässä joukkueensa 2-2-tasoitusmaalin Braden Holtbyn selän taakse.

Suomalaishyökkääjän maalin jälkeen Morgan Reilly vei Leafsin jo 3-2-johtoon ennen kolmatta erää, mutta Nicklas Bäckström tasoitti pelin reilu seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Vierasvoitto pudotuspelien toisessa jatkoerässä oli Maple Leafsin ensimmäinen sitten vuoden 1960. Tuolloin Frank Mahovlich ratkaisi Leafsille voiton Stanley Cup -välierissä Detroit Red Wingsiä vastaan kolmannen pelin kolmannessa jatkoerässä.

Täysin kolhuitta ei Maple Leafs-ryhmä kuitenkaan ottelusta selvinnyt. Puolustaja Roman Polak loukkasi polvensa yhteentörmäyksessä Brooks Orpikin kanssa.

Blackhawks-Predators 0-5 (otteluvoitot 0-2)

Pekka Rinne jatkoi siitä, mihin viime ottelussa jäi - toinen peräkkäinen nollapeli ja siihen päälle vielä käsittämättömät kaksi syöttöpistettä.

Vierailijajoukkue Predatorsin puolelta onnistujiksi voisi Rinteen ohella nimetä vaikka koko joukkueen. Ykkössentteri Ryan Johansen johti tulitusta keräten tehot 1+2. Rinne oli kuitenkin odotetusti ottelun ykköstähti, jonka nollapeli vaati yhteensä 30 torjuntaa.

Tunnelma United Centerissä oli lähes kuin kirkossa Predatorsin nuijiessa Blackhawksin totaalisesti maanrakoon. Nöyryyttävissä 5–0-lukemissa ei ollut lopulta mitään peiteltävää. Isäntien pelissä paistoi huolimattomuus ja se, ettei joukkue ollut selvästikään valmis näkemään vaivaa voiton eteen.

Ducks-Flames 3-2 (otteluvoitot 2-0)

Anaheim Ducks otti toistamiseen 3-2-voiton Calgary Flamesista. 2-0-johtoasema kariutui toisessa erässä, jossa Flames oli tauotta niskan päällä. Ottelussa 35 kertaa torjunut John Gibson ankkojen maalilla venyi kuitenkin paraatipelastuksiin ja esti Flamesin ryöstämästä tulostilannetta täysin itselleen.

Ducks jatkoi vahvoja esityksiään ennen kaikkea aloitusympyröissä - joukkue voitti peräti 59% aloituksista. Vastapäädyn virkaveljelleen kamppailun hävinnyt Flames-vahti Brian Elliot joutui taipumaan Jakob Silfverbergin, Rickard Rakellin ja Ryan Getzlafin edessä. Etenkin voittomaaliksi jäänyt Getzlafin osuma oli kuitenkin Flamesin kannalta puhdasta epäonnea kiekon kimmottua oman pelaajan luistimesta maaliin.

Toisessä erässä Ducks oli helisemässä. Joukkue otti peräti viisi jäähyä ja hävisi erän laukaukset 15-6-lukemin. Maalinteossa vierasjoukkueelta onnistui erässä kuitenkin vain Sean Monahan kevään toisella osumallaan.

Ducks on nyt voittanut 29 kertaa peräkkäin Flamesin kotonaan Honda Centerissä. Putki alkoi vuonna 2006 ja on NHL-historian pisin yksittäisen joukkueen kotivoittoputki tiettyä joukkuetta vastaan.