Topit ja flopit: Rask seisoi päällään - Lundqvistille pudotuspeliuran kymmenes nollapeli

NHL / Aamuraportti
Tuukka Raskilla oli syytä tuulettaa.
Tuukka Rask torjui Boston Bruinsin voittoon. Henrik Lundqvist päihitti Carey Pricen Montrealissa. Marc-Andre Fleury ei hätkähtänyt nopeaa kutsua tolppien väliin.

NHL:n pudotuspelit käynnistyivät tasaisissa merkeissä. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa maalivahdit pelasivat loistavasti ja pitivät maalilukemat alhaisina.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 3-1 (otteluvoitot 1-0)

Phil Kessel oli ottelussa pelipäällä. Jenkkihyökkääjä oli mukana joukkueensa toisen erän kahdessa ensimmäisessä maalissa syöttäen ensimmäisen ja iskien upealla rannelaukauksella lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen toisen osuman.

Marc-Andre Fleury komennettiin maaliin Matt Murrayn loukkaannuttua alkulämmittelyssä. Kokenut kanadalainen oli pikakomennuksesta huolimatta kovassa vireessä. Fleury valittiin ottelun ykköstähdeksi. Maalivahti torjui ottelussa 31 kertaa.

Blue Jacketsin pelaaminen jätti etenkin toisessa erässä toivomisen varaa. Joukkue menetti mahdollisuudet voittoon päästämällä kotijoukkueen kolmen maalin johtoon toisella kaksikymppisellä.

Ottawa Senators – Boston Bruins 1-2 (otteluvoitot 0-1)

Tuukka Rask oli Bruinsin sankari, kun joukkue otti ottelusarjassa kotiedun itselleen voittamalla joukkueiden ensimmäisen ottelun 2−1-lukemin Ottawassa. Senators karkasi toisessa erässä 1−0-johtoon Bobby Ryanin upealla maalilla, mutta Frank Vatrano ja Brad Marchand osuivat kolmannessa erässä ja käänsivät ottelun vieraille.

Mark Borowiecki oli Senatorsilta pettymys. Puolustaja otti toisen erän alussa turhan jäähyn ajettuaan keskialueella kiekotonta Bruins-puolustaja Colin Milleriä. Miller talutettiin koppiin, mutta palasi myöhemmin jäälle. Lisäksi puolustajan kiekonmenetyksen jälkeen Bruins onnistui tasoitusmaalinteossa kolmannen erän alussa.

Montreal Canadiens – New York Rangers 0-2 (otteluvoitot 0-1)

Henrik Lundqvistin runkosarjaesitykset olivat vaihtelevia, mutta ruotsalainen osoitti Canadiensia vastaan olevansa kovien pelien mies. 32 torjunnan nollapeli takasi Rangersille 2−0-vierasvoiton. Nollapeli oli Lundqvistin pudotuspeliuran kymmenes. Ottelun voittomaalista vastasi hiukan yllättäen Rangersin Tanner Glass. Glassin rystylaukaus yllätti Carey Pricen ottelun avauserässä.

Canadiensin kokenut venäläispuolustaja Andrei Markov sai käytösrangaistuksen vain 25 sekuntia ennen päätössummeria. Markov huitaisi vihellyksen jälkeen mailalla Rick Nashia.

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-3 ja. (otteluvoitot 0-1)

Sharksin ruotsalaishyökkääjä Melker Karlsson nousi vierailijoiden juhlituksi sankariksi voittomaalillaan ensimmäisessä jatkoerässä.

Oilersille joukkueen ensimmäinen pudotuspeliottelu sitten kevään 2006 sen sijaan jätti jossiteltavaa. Joukkue johti kamppailua avauserän jälkeen jo 2-0, mutta päästi kalifornialaisvieraansa tasoihin, ja lopulta Karlssonin maalilla ohi.

Minnesota Wild - St. Louis Blues 1-2 ja. (otteluvoitot 0-1)

Myös Blues onnistui riistämään kotiedun itselleen heti Wildin ja Bluesin välisen pudotuspelisarjan avauksessa. Vierasvoiton varmisti Blues-puolustaja Joel Edmundson uransa toisella pudotuspelimaalilla.

Maalivahti Jake Allen oli täystyöllistetty maalillaan: mies torjui peräti 51, kiekkoa, kun virkaveli Wild-maalilla, Devan Dubnyk, joutui urakoimaan "vain" 24 torjuntaa.

Raporttia täydennetty klo 9: lisätty pätkät Oilers-Sharks- ja Wild-Blues-otteluista.