Topit ja Flopit: Pudotuspelit, täältä tullaan!

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilersin vuosikymmenen putki sai päätöksensä ja joukkue nähdään pudotuspeleissä. Detroitissa sen sijaan päättyi neljännesvuosisadan mittainen ajanjakso. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Oilers palaa pudotuspeleihin

11 vuoden korpivaellus on ohi, ja Edmontonissa nähdään jälleen tänä keväänä NHL-pudotuspelikiekkoa. Asia varmistui, kun Oilers kaatoi kotonaan Los Angeles Kingsin.

Oilers on esiintynyt edellisen kerran pudotuspeleissä keväällä 2006, jolloin se todisti Carolina Hurricanesin Stanley Cup -mestaruutta lähietäisyydeltä finaalitappio niskassaan.

Myös Anaheim Ducks, San Jose Sharks ja New York Rangers varmistivat paikkansa kevään ratkaisupeleissä.

Suomalaisvahtien kohtaaminen Raskin voittoon

Boston Bruinsin Tuukka Rask johdatti joukkueensa voittoon Pekka Rinteen edustamasta Nashville Predatorsista, kun Bruins oli parempi maalein 4-1.

Samalla Bruins vankisti asemiaan idän viimeisellä villi kortti -paikalla. Se on nyt kolme pistettä edellä pudotuspeliviivan huonommalla puolella majailevaa Tampa Bay Lightningia.

Capitalsin tähdet tehokkaina

Washington Capitals kävi hakemassa vieraspisteet Minnesota Wildin vieraana liigan kärkikamppailussa.

Joukkueen tehot lepäsivät tuttujen miesten harteilla. Aleksandr Ovetškin teki kolme ja syötti yhden täysosuman. Venäläistaituri sai hyvää tukea joukkueen ruotsalaisilta, kun Marcus Johansson alusti neljä ja Nicklas Bäckström kolme maalia.

Flopit

Red Wingsin 25 vuoden putki poikki

Jos Edmontonissa juhlitaan paluuta pudotuspeleihin, ovat tunnelmat Detroitissa aivan päinvastaiset. Tappio Hurricanesille varmisti punasiipien jäämisen kevään loppupelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa 25 vuoteen.

− Se oli hieno jakso, mutta on nyt valitettavasti ohi. Mennään eteenpäin ja katsotaan tulevaisuuteen, Red Wings -kapteeni Henrik Zetterberg kommentoi.

Kurinpalautusta penkin päässä

Buffalo Sabresin Sam Reinhart istui koko tappio-ottelun Columbus Blue Jacketsia vastaan penkillä pelaamatta sekuntiakaan. Sabres-valmennus myönsikin ottelun jälkeen penkityksen olleen rangaistus joukkueen sääntöjen rikkomisesta.

Päävalmentaja Dan Bylsma ei avannut tarkemmin rikettä, mutta paikallismedian mukaan Reinhart olisi myöhästynyt joukkueen tapaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle